Kodutohtri septembrikuu teemad
* Vürtsita suhet naeruga

* Silmad kontrolli!

* Kehakinnitust lõokesele ja öökullile

* Kui kõvaketas saab täis

* Lihasevalud kahe kõrva vahel

* Häälikud mänguga joonde

* Kaaniravi teeb tervisega imet

* Kiirdieet: läbikukkumise või edu tee?

* 9 müüti kõhukinnisusest

* Naised parimas eas

Pole mingi uudis, et õnnelikus suhtes olevad paarid tülitsevad vähem: ühe uuringu järgi jageleb 45 protsenti rahulolematutest paaridest kas sageli või lausa pidevalt, samal ajal kui oma suhet õnnelikuks pidavatest elukaaslastest riidleb omavahel vaid 11 protsenti.

Inimesed on aga erinevad ja kooselus tulevad välja teineteise teravad küljed. Miks osa paare suudab oma erimeelsused lahendada rahulikult, ent teistel lähevad sõnad risti iga väiksema asja peale? Põhjus seisneb sageli nende oskuses tülisid juba eos ära klaarida. Üks parim võimalus selleks on huumor.

Nali aitab meil ärritusest võitu saada ja stressist vabaneda. Loomulikult sõltub huumori kasutamine naljasoonest: hea huumorimeelega inimene suudab elu keerdsõlmedega kergemini hakkama saada, tõsisema meelelaadiga inimene aga ei suuda naljast lohutust leida, kuidas ta ka ei prooviks. Siiski loob üksmeelne naer ühtsustunde kiiremini kui ükskõik milline pikk arutelu — seda tuleb osata vaid ära kasutada. Sama teevad situatsioonikoomika ja kerge omavaheline naljanääklemine, mis ei tohi küll kunagi langeda teise halvustamiseni. Tasub teada, et nalja võiks visata ka enda üle — siis mõistetakse paremini, et sa pole irooniline vaid teiste suhtes. Loomulikult aitavad huumorit suhtesse tuua lahtised silmad: kui otsid igast argipäevast midagi naljakat ja jagad seda oma armsa inimesega.

Rääkisime kolme paariga sellest, kuidas nemad oma kaaslasega huumorit tülide vältimiseks kasutavad.

Appi tulevad mängulisus ja võistlemine

Tarmo ja Helin (abielus 6 aastat):

“Kooselu alguses nägelesime sageli pisikeste asjade pärast: kes viib prügiämbri välja; kes paneb lapsed magama — kogu aeg käis üks pidev naaklemine. Ükskord oli Tarmo erakordselt heas tujus ja pani ette, et lahendame asja mänguga “Kivi, paber, käärid”. Kaotaja viib ämbri välja. Mina kaotasin. Järgmine kord ei tahtnud ta aga köögipõrandat pesta ja seekord võitsin mina!” meenutab Helin rahuloluga.

“Sellest ajast saadik kasutame selliste olukordade lahendamiseks mängu ega jõuagi tülitsemiseni. Isegi lapsed on hakanud sama taktikat kasutama.”

Rohkem toredaid nõkse paarisuhte värskendamiseks leiad Kodutohtri septembrikuu numbrist või portaalist kodus.ee