Haiguse ja põletiku ajal on kõige parem süüa täisteratoite, värskeid köögivilju ja puuvilju ning muidugi ohtralt küüslauku, ingverit ja kurkumit. Mids on aga need 10 toitu, millest igasuguse põletiku ajal hoiduda tasub?

1. Friikartulid

Tegelikult on igasugused friteeritud ja praetud toidud haiguse ajal halvad ja tõstavad põletikunäitajat — asenda need hautatud või keedetud toiduga.

2. Sai

Rafineeritud jahu on tervisele kahjulik ja tõstab põletikunäitu, eelistada tuleks täisteratooteid.

3. Piimapulber

Igasugustes piimapulbrites on palju transrasvu, mis on suured põletikutekitajad.

4. Koogid ja saiakesed

Rafineeritud jahu ja hiigelkogus suhkrut — kas on veel mingit põhjendust vaja?

5. Teine klaas veini

Kui paljud uuringud on tõestanud, et väike kogus alkoholi ehk siis näiteks üks klaas veini võib kehas põletikku vähendada, siis teine klaas kohe kindlasti enam kasuks ei tule, vaid ainult teeb põletiku hullemaks.

6. Küpsised

Nendes on tavaliselt jõuliselt esindatud nii transrasvad, suhkur kui rafineeritud jahu, nii et krõbista küpsiseid ainult täiesti tervena — parem muidugi, kui ka siis mitte.

7. Hommikusöögihelbed

Mõned üksikud neist on tõesti tervislikud, kuid enamik on suhkrut ja muud jama täis. Otsi poest täisterahelbeid, mis on võimalikult väikese suhkrusisaldusega.

8. Peekon

Küllastunud rasvhapped on küll viimaste uuringute järgi meie organismile samuti vajalikud, aga haigena tasub igasugustest rasvast tilkuvatest loomsetest toitudest eemale hoida.

9. Müslibatoonid

Neid peetakse tervislikeks, kuid sageli pole nad seda mitte. Vaata ikka kõigepealt pakendi pealt koostisained üle — see on lausa hämmastav, kui palju mõnes “tervislikus” batoonis suhkrut on.

10. Jogurt

Magustatud jogurteid ei maksa poest osta, sest neis on väga palju suhkrut. Osta parem maitsestamata jogurt ja sega omatehtud moos sisse.

Allikas: Prevention