23.04.2016, 22:30
12 põhjust värsket kurki rohkem süüa ja armastada
FOTO:
Värske kurk on eestlase võileival ja salatites üks olulisemaid tegelasi, kuid lisaks mõnusalt krõmpsuvale värskusele on kurgil ka hulgaliselt teisi häid omadusi, jagab fitnea.com.
- Kurk koosneb 90% veest, mis tähendab, et kui klaasitäie vee joomine on sinu jaoks liiga igav, võid janu kustutamiseks hoopis värsket kurki krõmpsutada.
- Kurk leevendab seespidiselt kõrvetisi ja välispidiselt päikesepõletust.
- Kurk väljutab kehast mürke aktiivsemalt kui tavaline vesi.
- Regulaarsel tarbimisel ennetab kurk neerukivide teket.
- Kurk sisaldab A-, B- ja C-vitamiine. Need on igapäevaselt vajalikud su immuunsüsteemile, ühtlasi annavad need energiat ja turgutavad nahka.
- Kurgis on rohkelt kaaliumi, magneesiumi ja silikoone — need mineraalid on ilusa ja terve naha jaoks lausa hädavajalikud.
- Kuna kurgis on palju vett, aga vähe kaloreid, on see ideaalseks toiduks neile, kes soovivad kaalu langetada. Lisa kurki oma suppidesse ja salatitesse või söö seda Kreeka jogurtist valmistatud dipikastmega.
- Aseta jahutatud kurgiviil silmadele, leevendamaks turses silmaaluseid ja äratamaks väsinud pilku.
- Kurgimahlast on kasu diabeedi, kõrge kolesteroolitaseme ja vererõhuprobleemide korral.
- Suru umbes pool minutit kurgiviilu keelega oma suulae vastu. See tapab halba hingeõhku tekitavad bakterid ja aitab ühtlasi leevendada igemeprobleeme.
- Kurgis sisalduvad mineraalid siluvad ja tugevdavad juukseid ja küüsi.
- Ennetamaks ebameeldivad pohmelli hommikul, söö enne magamaminekut mõned kurgiviilud.