Happeline seisund vähendab organismi võimet omastada toitaineid ning vitamiine ja mineraale, langetab rakkude energiatootlikust ja kahjustunud rakkude taastumisvõimet, nõrgestab keha võimet toota ensüüme ja hormoone ning muudab keha vastuvõtlikuks rasvumisele ja paljudele muudele tervisehädadele. Soodsates happelistes tingimustes hakkavad kehas vohama pärmseened. Piisavalt aluselises keskkonnas pärmseened aga elutseda ei saa. Kõige ekstreemsematel juhtudel, hakkavad rakud happelisusega toime tulemiseks oma struktuuri muutma, et happelistes tingimustes elus püsida. Selle õnnestumisel saavad alguse haigused. Terved rakud on aluselised, haiged happelised. Ka vähirakud saavad alguse raku häiritud hingamistegevusest, mis on põhjustatud hapnikuvaesest happelisest keskkonnast.

Selle kõige tulemuseks on meie organismil nende happeliste jääkainetega toimetulek väga keeruline. Kui aga teatud toituainetest nagu kohv, must tee, maiustused, pasta, nisutooted jne loobumine tundub liiga karm, päästab just aluselise vee joomine. Aluseline vesi on kõige käepärasem moodus aidata oma organismi pH-tase tasakaalus hoida. kõige lihtsam on aluselist vett teha kodus - lisa lihtsalt klaasi üks sidruniviil. Poes on saadaval aluseline mineraalvesi Devin.

Kui võtta sihikindlalt käsile tervislik ning teadlik toitumine ja juua aluselist vett, siis on võimalik saavutada positiivseid tulemusi ilma meditsiiniliste vahenditeta. Rusikareegel on, et kõik rohelist värvi aedviljad on aluselised (nt. värske kurk, kapsas, brokkoli, spinat, petersell, avokaado) ning kõik suhkrut sisaldavad toiduained happelised (nt. üleküpsenud banaanid, šokolaad, kuivatatud puuviljad jne).

Jaapanis läbi viidud põhjalikest uuringutest on selgunud, et aluseline vesi on parandanud järgmiseid kroonilisi haiguseid: artriit, diabeet, kõrgvererõhutõbi, tüsedus, kõrvetised, halb verevarustus, luuhõrenemine, psoriaas, seedehäired, migreen, stress, jalakrambid, krooniline väsimus. Lisaks aitab aluselise vee joomine taastada pH-taset suus ja parandab seeläbi hammaste tervist.

Seega on looduslikult aluselise vee joomine lihtsaim moodus oma organismile tuge pakkuda, taastada selle loomulikku vastupanuvõimet ja saavutada organismis tasakaalu, mis muudab inimesed elujõulisemaks.

Aluselist vett soovitatakse kasutada ka kaalulangetajatel, mao ülehappesusega võitlejatel ning kontoriinimestel, kes tarbivad palju kohvi.