"Täna tõstatas Eesti Päevaleht artikliga “Vegandieedist tekkinud tervisekahjustused on jõudnud Eesti lasteni” vajaliku teema, kuidas vanemad jätavad lapsed ilma olulistest toitainetest. Selline käitumine on lapse väärkohtlemine, mis tuleb hukka mõista sõltumata sellest, millise menüü — taimetoit, segatoit, paleo jne — järgi toitutakse," vahendab vegan.ee.

Eesti Vegan Selts tõdeb kahetsusega, et artikliga luuakse siiski väärseoseid veganluse ja terviseprobleemide vahel:

"Maailma suurim toitumisasjatundjaid koondav organisatsioon Academy of Nutrition and Dietetics on aastaid tagasi avalikult kinnitanud, et hästi planeeritud vegantoitumine tagab kõigi vajalike ainete piisava saamise ning on sobiv inimestele igas eluetapis, sh raseduse ja imetamise ajal ning imiku-, lapse- ja noorukieas. Lisaks USA-le kinnitavad vegantoitumise sobilikkust igasse eluetappi ka Ühendkuningriigi, Kanada, Austraalia ja Põhjamaade toitumisasjatundjate organisatsioonid ning riiklikud toitumissoovitused.

Eesti Vegan Selts toetub oma soovitustes täielikult nimetatud autoriteetidele ega võta vastutust nende Eesti veganite ees, kes mistahes põhjustel endale või oma lastele soovituste kohaselt D- või B12-vitamiini juurde ei manusta. Lapsele D-vitamiini aastaringset juurdemanustamist soovitavad kõik Eesti arstid igale segatoiduliselegi lapsevanemale juba tema 2. elunädalast alates. Loomne toit sisaldab ebapiisavas koguses D-vitamiini ning meie laiuskraadil pole võimalik saada seda soovituslikus koguses toidulisandit juurde manustamata mitte ühegi toitumisviisi korral."