“Kui inimene hommikul ärkab, pannakse muna peekoniga pannile. Lõunal süüakse praad, kus on 120-150 grammine lihatükk peal ja õhtul kaasneb ka liha või salat või juustukuubik, mis annab hulga valku,” räägib Kuu. “Sellise toitumisega saadakse päevas 2,5 korda rohkem valku kui vaja on. Tegelikult tuleks süüa esimese portsjonina üks muna, teise portsjonina ca 50g kala ja kolmanda portsjonina 35g liha.”

Lõuna- ja õhtusöögi ajal tuleks kindlasti pidada silmas taldrikureeglit. “Pool taldrikutäit peaks olema köögiviljad, et tagada vajalik mineraalide ja vitamiinide kogus. Kui on vastupidi nagu tavaliselt lõunasöökide puhul, mil ühe poole taldrikust moodustab tatar/riis/kartul ja kõrval veerand veel lihatükk ja teine veerand salatit, tuleks salatit juurde nõuda,” soovitab ta. “Võta lõunaks kasvõi supp ja salat. Supist saad kätte liha ning salatist kõike muud head ja paremat. Oma taldrikutäit saab ju ise reguleerida.”

Igapäevases menüüs soovitab lektor hoia sees nii puu- ja köögiviljad, marjad, täisteratooted, kartuli, piima ja piimatooted kui ka lisatavad toidurasvad, liha, kana ja muna. Produktiivsuseks vajab inimkeha nii makro- (valgud, rasvad, süsivesikud) kui ka mikrotoitaineid (vitamiinid ja mineraalained).

Vahepaladena soovitab Saima eelistada putru, võileiba, puuvilju, juurvilju, pähkleid, salatit, juustu, kohupiima või müslit. Ka siin on muidugi põhirõhk mõõdukusel.

Mida tööl juua?

“Vett! Vesi on parim janukustutaja,” teab Kuu. “Vee varudest sõltub organismis ka vaimse töö võimekus, sh mälu ja rääkimata füüsilisest suutlikkusest.”

Mida peaks tegema, et olla produktiivne?

  • Õige mõtlemine;
  • õige toitumine — väärtuslikud toitained, et suudaksime liigutada nii ennast kui oma mõtteid;
  • piisav puhkus — kehale ja vaimule, et järgmiseks tööpäevaks taastuda;
  • piisav liikumine (nädalas 150 minutit);
  • tervis.