Uuringus, mis avaldati ajakirjas Stroke, jälgisid teadlased ca 20000 inimest 10 aasta jooksul. Kõik  osalejad täitsid põhjaliku küsimustiku oma toitumisharjumuste kohta. Uuringu kestvuse ehk kümne aasta jooksul tabas insult 233 osalejat.

Tulemuste analüüs näitas, et insuldi esinemise ning puuviljade köögiviljade tarbimise vahel on selge seos. Ja oluline oli seejuures just puuviljade värv.

Need, kes tarbisid valge viljalihaga puuvilju nagu õunad, pirnid ja banaanid, vähendasid oma insuldi riski 52 protsenti. Teiste puuviljade tarbimise ja insuldi vahel sellist seost ei esinenud.

Puuviljade viljaliha värv näitab neis leiduvate ainete ehk karotenoidide ning flavonoidide sisaldust. Seepärast võib antud uurimuse põhjal öelda, et just nende ainete tarbimine aitab vähendada insuldi ohtu.

Allikas: Aftonbladet.se