1. Söö mõni puuvili enne, kui kodust lahkud

Suure kiudainesisaldusega puuviljad nagu näiteks õunad aitavad kiiresti kõhtu täita. Pea meeles, et tühja kõhuga valid sa menüüst kindlasti kõige rasvasemad ja kalorirohkemad toidud. Seega võta väike amps enne, kui astud uksest välja!

2. Siidri ja veini asemel vali vesi või tee

Mullidega alkohoolsed joogid sisaldavad uskumatult palju suhkrut. Seega on targem neist eemale hoida. Kui vesi tundub liiga igav, siis palu sinna mõni kurgi- või laimiviil sisse panna. Samuti teevad vee põnevaks külmutatud marjad. Teine variant on endale tellida näiteks roheline tee.

3. Naudi oma sööki

Ära ahmi! Selleks, et tunda maitset ja võtta roast maksimum, söö väikeste ampsudega ning naudi maitseid. Nii väldid ka ülesöömist.

4. Vali salatikastet hoolikalt

Salat on teada-tuntud tervislik valik. Kui aga salatikaste seal peal koosneb puhtalt majoneesist, siis võid sellele tervislikkusele käega lehvitada. Võimaluse korral eelista kergeid kastmeid — näiteks veiniäädikat või kasuta maitsestamiseks ainult soola ning pipart.

5. Ignoreeri kõiki “väike snäkk restorani poolt” pakkumisi

Loomulikult on restorani poolt saadetud lihapirukas ahvatlev ning kutsub sööma. Sel puhul on tark mõelda oma dieedile! Oled sa ikka kindel, et sa seda pirukat süüa tahad?

6. Lisandeid valides eelista värvilist

Tavalise kartulipudru või friikartulite asemel eelista hoopiski aurutatud või grillitud juurvilju. Siis pole sul põhjust ennast süüdi tunda ning väldid ka raskustunnet kõhus.

7. Jäta magustoit vahele

Olgugi, et šokolaadikook on ilus ja ahvatlev, ei ole ta osa sinu dieedist. Palu selle asemel endale näiteks tuua puuvilju. Või joo teed lusikatäie meega.