Kuigi veresuhkrutaset tõstavad kõige kiiremini ja võimsamalt just lihtsüsivesikud (suhkur, maiustused, valged jahutooted jne), on veresuhkrutaset kergitav mõju kõigil süsivesikutel. Keha reageerib lihtsalt mõnele tugevamalt, mõnele rahulikumalt.

Siin on sulle siseinfot kahest käepärasest toiduainest, mis aitab sinu keha reaktsiooni süsivesikutele aeglustada.

Kaneel

On leitud, et kaneel aitab hoida veresuhkrutaseme stabiilsemana.

2003 aastal tehtud uuring näitas, et 1 gramm kaneeli päevas päädis veresuhkrutaseme, triglütseriidide, LDL-kolesterooli ja üldkolesterooli langusega. Järgmine kord, kui sööd hommikul näiteks putru, lisa sinna peale kindlasti kaneeli.

Äädikas

Äädikal on sarnaselt kaneelile veresuhkrutaset stabiliseeriv toime.

Äädikas aitab pankreasel eritada vastukäiguks süsivesikute söömisele vähem insuliini. Üldiselt kipub pankreas kõrge glükeemilise indeksiga süsivesikute (lihtsuhkrute) söömisel üle hindama vajaliku insuliini kogust. Äädikas täidab siis n.-ö. nõuandja rolli.

Äädikas oma puhtal ja meiletuntud kujul sobib vist ainult süldi peale, ent sama toime on ka veiniäädikal ja palsamiveiniäädikal. Ja need on salatite ja toidu peale lausa loodud.

Kokkuvõtteks — süsivesikurikkale toidule lisa juurde kaneeli või äädikat. Läbi selle saab sinu dieet kindlasti lisakäigu juurde.