Mereandidest hoidutakse tihti nende kõrge kollesterooli sisalduse tõttu, küll aga ei ole asjad nii kuidas esmapilgul paistavad:

Kehas on kahte erinevat kolesterooli: esimene ladestub arterite ja muude veresoonte seintele ning tekitab trombe, mis omakorda võivad viia südame- ja veresoonkonna haigusteni.

Teine aitab vältida trombide teket ja ladestumist.

Ehk siis lihtsalt öeldes halb ja hea kolesterool.

Mereannid on kõrge hea kolesteroolisisaldusega, lisaks on mereandides vähe küllastunud rasvhappeid ja transrasvasid. Viimased on aga tuntud terviseprobleemide tekitajad, näiteks soodustavad trombide teket, kolesterooli ladestumist ja kilpnäärme-probleeme. Küllastunud rasvhappeid sisaldavad loomaliha ja enamik pakendatud lihatooteid. Transrasvu leidub aga snäkkides, friteeritud toodetes ja margariinis ning muus, mis sisaldab tööstuslikult rafineeritud õli.

Kalas on suur kogus oomega-3 rasvhappeid, mis takistavad kolesterooli ladustumist. Keha seda aga ei tooda seega on mereannid selle kättesaamiseks suurepäraseks tooraineks. Oomega-3 happed aitavad kaasa kogu südame ja veresoonkonna tegevusele ning artriidi, psoriaasi, astma ja skleroosi ravile. Samuti sisaldavad mereannid näiteks vitamiine (C ja B12), mineraale (kaalium ja tsink) ja kasulikke happeid nagu foolhape. Toiteväärtuse kohta saab parimat infot avalikest uurimistöödest, mis on erinevate meediumite kaudu kättesaadavad tänu tervishoiuorganisatsioonidele või –ametitele.

Kõiki meediume kasutades tuleb aga hinnata allika usaldusväärsust ja info korrektsust saamaks asjakohaseid ja pädevaid teadmisi. Samuti tasub alati konsulteerida arstide ja toitumisspetsialistidega, et vältida ükskõik millise toorainega seonduda võivaid probleeme. Mereande soovitame kõigil oma menüüs hoida ja regulaarselt süüa, et mereandides peituvad kasulikud toitained ka teieni jõuaks.