* Toekamaid oasorte soovitatakse leotada — see teeb need kergemini seeditavaks ning lühendab keemisaega; kui aega napib, ei ole see hädavajalik — arvesta lihtsalt pikema keemisajaga ja riisu hoolikalt vahtu, mis keemisel pinnale kerkib.

* Keetmiseks pane oad-läätsed alati külma vette, lase keema ning hoia esimesed 5 minutit (suuremate ubade puhul 10 minutit) tugeval tulel, seejärel vähenda kuumust ja lase vaikselt podiseda. 10 minutit enne keemisaja lõppu lisa sool ja soovi korral ka veidi äädikat või sidrunimahla — see aitab kaunviljadel paremini vormi säilitada (kui lisada sool keemise algusjärgus, võivad oad aeglasemini valmida).

* Keeda valmis suurem ports ube, läätsi või kikerherneid, jaga need portsjoniteks ja külmuta — nii saad näiteks hommikul vajaliku koguse sulama tõsta ja õhtusöök on kohe ühe tervisliku lisandi võrra rikkam.

* Kaunviljade valmimisaeg oleneb tublisti sellest, kui värsked need on — kui oad on kuivatatud juba mõnda aega tagasi, on ka valmimisaeg pikem.

Veel palju kasulikke nippe ja palju muud huvitavat lugemist leiad ajakirja Anne&Stiil veebruarinumbrist.