Ajakirjas Journal Evolution and Human Behaviour avaldatud uuringus näidati, et hea väljanägemise saavutamiseks on tunduvalt parem viis süüa ohtralt porgandeid ja tomateid, selle asemel, et end päikese käes praadida. Enamik inimesi arvavad, et parim tee naha jumekuse parandamiseks on võtta päikest, samas rohke puu- ja juurviljade söömine on tegelikult palju efektiivsem, vahendavad ERR Teadusuudised.

Igapäevaselt puu- ja juurvilju söövatel inimestel on kuldsem nahavärvus ja seda tänu ainetele, mida nimetatakse karotenoidideks. Tegemist on antioksüdantidega, mis aitavad reguleerida stressi poolt tekitatud aineid ning seda eriti siis, kui keha võitleb haigusega. Karotenoidid annavad puu- ja juurviljadele punakad toonid (sh porganditele ja tomatitele) ning on olulised nii immuun- kui ka paljunemissüsteemi heaks toimimiseks.

Kui lasta inimestel valida erineva jumega väljanägemise vahel, siis eelistatakse päikese poolt tekitatud nahavärvusele just karotenoidide tekitatud tooni.