Kristina Šmigun-Vähi karjääris on tasakaalustatud ja õige toitumine alati olulist osa etendanud. "Esimest korda hakkasin pöörama tähelepanu sellele, mida suhu pistan ja kui kasulik see mulle on, suusalaagrites, kus meile õpetati söödud toidukoguste õiget hindamist," ütles ta.
Karjääri kõrval on tervislik toitumine oluline olnud kahel põhjusel: kui Kristina esimest last ootas ja ajal, mil ilmnes rasedusega kaasnenud diabeet. "See oli keeruline aeg, mil minu jaoks olid keelatud praktiliselt kõik minu lemmiktoidud ja erinevate toitainete sisaldusi pidi väga kriitiliselt lugema ja hindama," seletas hetkel teist last ootav Kristina.

GDA märgistus on Kristina meelest kiire ja mugav: "Pakendi esiküljel on eraldi välja toodud energia, soola, suhkru, rasvade ja muude toitainete sisaldus portsjoni kohta. Koos vastava toitaine päevase
soovitusliku kogusega annab selgelt ja arusaavalt tarbijale infot, mida ja kui palju ta sööma peaks,“ kirjeldas Šmigun-Vähi. Ta lisas, et GDA peaks olema iga inimese ostukorvi valikute aluseks, et ennetada erinevate toitainete liigsöömisega kaasnevaid riske ja haigusi. "Milleks ravida tagajärgi, kui nende ennetamine on niivõrd lihtsaks tehtud," ütles olümpiavõitja.

Mida arvad sellest märgistusest sina?
Kas ja kuidas kasutad?

GDA märgistussüsteemist loe lähemalt SIIT