Külmutatud toidud, eriti kui selleks on puhtad toiduaineid nagu köögiviljad, marjad, kala, mereannid on toitainete osas sageli kasulikumad kui värsked alternatiivid. Neid korjatakse ja pakitakse siis kui nad on kõige küpsemad. Värskete köögiviljade-puuviljade puhul peab neid aga korjama pikalt enne kui nad päris valmis saavad, et nad küpseksid teel kliendini. Sellisel juhul ei ole nad letile jõudes üleküpsenud.

Lisaks on vahel konserveerimine kasulikum. Näiteks purustatud tomatid, mis on konserveeritud, sisaldavad rohkem antioksüdankte kui värsked tomatid.

Kaunviljad nagu läätsed, herned ja oad on ka konserveeritult kasulikud, sest kuumutamine takistab antivitamiinide avaldumist, mis juhtub ise keetes. Need antivitamiinid takistavad toitainete omastamist ning tekitavad seepärast paljudel kõhuprobleeme.

Konserveeritud kala on samuti hea valik, eriti soodsa hinna tõttu. Räim tomatis on odav, kuid sisaldab rikkalikult kasulikke toitaineid.

Külmutatud toitude puhul ei ole pakend väga ebatervislik, kuid metallkarpide siseküljed on kaetud ainetega, mis on tervisele ohtlikumad. Näiteks hormonaalseid muutusi põhjustav BPA. Seepärast eelista toitu, mis on pandud klaaspurki.