Uuringust selgus, et kaks lisaportsjonit puuvilju-juurvilju päevas, avaldab nahavärvile juba 6 nädala jooksul positiivset mõju. Nimelt jälgiti ja mõõdeti 35 tudengi nahavärvi muutusi kuue nädala jooksul: tervislikumalt toituma hakanud tudengite nahavärv sai kollaka alatooni, samal ajal nende, kes vajalikus koguses puu- ja aedvilju ei söönud, nahavärv muutus heledamaks.

Regulaarselt puu- ja juurvilju söövate inimeste nahavärv on kuldse alatooniga, mistõttu nad näevad tervemad ja atraktiivsemad välja. Juba väikesed korrektuurid toitumises muudavad meie nahatooni üsna kiiresti.

Karatenoide leidub kõige rohkem kollase ja oranži tooniga puu- ja juurviljades (porgand, kollane ja oranž paprika, apelsin ja mandariin, mango, aprikoos, mais, papaia, murakas, sidrun, kõrvits, melon).

Karatenoide leidub ka rohelistes köögiviljades nagu spinat, petersell, murulauk, brokoli.

Allikas: sund.nu