Maksa oleks vaja igal aastal 1-2 korda puhastada. Vene ravitseja Malahhov soovitab puhastus läbi viia enne täiskuud, kuutsükli 10-13 päeval. Kes pole oma maksa varem puhastanud, siis on tark alustada ettevaatlikult. Siin on üks retsept millega võib teha 3-7 päevase kuuri, siis vahet pidada ja kuuri korrata. Kuuri ajal on soovitav süüa taimetoitu.

Hommikune segu maksa puhastamiseks

Enne ja 2–3 tundi pärast maksa ning sapipõit puhastava segu sissevõtmist ei tohiks süüa. Lubatud on juua taimeteed või puhast vett, mis soodustab toksiinide eemaldamist.

1 magusa greibi või 2 apelsini mahl
1–2 sidruni või laimi mahl
2 spl külmpressitud oliiviõli
1 tl värskelt riivitud ingverijuurt
näputäis Cayenne’i või musta pipart

Loksuta kõik ained purgis segamini. Ajurveda meditsiin soovitab juua päeva jooksul kuuma vett, millesse on lisatud veidi sidruni- või laimimahla. Selle tulemusena väheneb ama ehk mürkainete kogunemine seedetrakti.

Olen ise kogenud, et alati peale maksa puhastust on energiat kõvasti rohkem — pea on klaarim ja mõtted selgemad. Tean, et paljud inimesed kardavad maksa puhastust kuid karta pole selle juures tõesti midagi, olen ise palju kordi maksa puhastanud ja see on täiesti turvaline, leebe ja valutu. Mõned päevad peale puhastust võib inimene olla emotsionaalsem kuid mis saaks veel toredam olla kui teadmine, et kõik see mis üles kerkib on selleks, et saaksid sellest lõplikult vabaneda.

Allikas: Elumuutjad.ee