Rohkem kasulikke aineid on säilinud ökoloogilises toidus ning eelistama peaks nende loomade-lindude liha, kes on saanud vabalt looduses liikuda ja kasvada, nendele, keda kasvatatakse tööstuslikes tingimustes.

Toidud, mida on soovitav vältida:

- Fritüürtoidud, sest tavaliselt sisaldavad need kahjulikke transrasvu. Näiteks friteeritud kartuli toitainetesisaldus on äärmiselt madal. Suure isu korral on kõige kasulikum toorest kartulist ise friikartuleid teha, küpsetades neid ahjus oliivi- või rapsiõliga.

- Koogid ja saiakesed sisaldavad lisaks rasvadele (sageli ka transrasvadele, sest see on odavam) palju suhkrut ja säilitusaineid.

- Kommid, mis koosnevad peaasjalikult rafineeritud suhkrust ja värvainetest. Kommid mõjuvad halvasti veresuhkrule ega ole seega kuidagi kasulikud. Pigem eelistada tumedat šokolaadi või valmistada ise kuivatatud pähklitest-šokolaadist maius.

- Suitsutatud, õigemini suitusmaitseline, toit on kahjulik, sest suitsumaitse annab toidule juurde polüaromaatseid süsivesinikke ehk PAH-ained, mis on vähkitekitavad. Seepärast soovitab EU piirata nende toodete tarbimist.

- Ka kala ja mereannid arvestatakse kahjulike toitude alla juhul, kui nad sisaldavad raskemetalle või teisi toksiine; muidu on kala ja mereannid loomulikult väga kasulikud.

Allikas: nyttigt.eu