Mis juhtub toidu ja joogiga plastikkarbis?
Ajakirjas Tervis Pluss on pikk lugu pakenditest ja sellest, kuidas pakendid meie toitu mõjutavad. Sellest, miks plastik kahjulik on, loe kindlasti artiklist Konservtoidu kole saladus. Selleks, et sinu toit ja jook mürgiste lisaainetega kokku ei saaks, võta kasutusele järgmised meetmed:
* Ära kasuta üht plastpudelit pikka aega. Vananemisel tekivad mikromõrad ja leostumise võimalused suurenevad.
* Ära kuumuta uuesti plastikkarpe, milles juba kord on toitu soojendatud. Plastkarpe ei peaks pesema kõrgel kuumusel nõudepesumasinas.
* Ühekordseid joogitopse ei maksa kasutada iga päev. Kui vahel harva juua kohvi ühekordsest kohvitopsist, ei tohiks midagi juhtuda.
* Kuuma vedelikku ei maksa valada kilekanistrisse või plastpudelisse.
* Limonaad, mahl ja piim võivad plastpudelis põhjustada tervist kahjustavaid keemilisi protsesse.
Vaata lisaks ka: Mida peaks teadma plastist toidunõude kohta!