Need müüdid on aga teadus kummutanud:

Kõige tervislikum dieet on madala rasvasisaldusega, kõrge süsivesikutesisaldusega ja sisaldab rohkelt teravilju.
Väidet on uuritud mitmetes teadustöödes ja see ei ole leidnud kinnitust. Tervislik toitumine sisaldab tasakaalustatult nii rasva, süsivesikuid kui valke.

Soola tuleks piirata, et alandada vererõhku ja vähendada insuldi ning infarktiriski.
Kuigi see aitab veidi vererõhku alandada, pole soola vähenemise mõju südamehaigustele veel tõestatud.

Kõige kasulikum on süüa palju väikseid toiduportsjone kogu päeva jooksul, et hoida ainevahetust pidevalt töös.
Sagedaste einete hulk ei pruugi kaasa aidata rohkemate kalorite põletamisele. Vastupidi, see võib viia hoopis ebatervisliku kõhu- ja maksarasva tekkeni.

Kohv on ebatervislik ja seda tuleks vältida.
See sisaldab rohkelt antioksüdante ja mitmed uuringud on näidanud, et kohvijoojad elavad kauem ja neil väiksem oht erinevate tõsiste haiguste tekkeks.

Rasva söömine teeb paksuks.
Rasva paksuks tegev efekt sõltub suuresti kontekstist. Dieet, mis sisaldab rohkelt rasva ja vähe süsivesikuid, on kilode kaotamisel tõhusam kui madala rasvasisaldusega dieet.

Uuringud on näidanud, et kõrgema rasvasisaldusega piimatooted vähendavad ülekaalulisuse riski ja loomulikes tingimustes peetavate lehmade piim on soodsa mõjuga ka südamele.

Madala rasvasisaldusega toidud on tervislikud, kuna neis on vähem kaloreid ja küllastunud rasvu.
Töödeldud madala rasvasisaldusega toitudes leidub enamasti rohkelt suhkrut, mis on aga ääretult ebatervislik.