1. Ennetab vähki

Uuringud on näidanud, et selles viljas peituvad antioksüdandid võitlevad nii käärsoole-, rinna-, vere- kui ka eesnäärmevähi vastu.

2. Alandab kolesteroolitaset

Mango on rikas nii kiudainete, pektiini kui ka C-vitamiini poolest. Need aitavad kolesteroolitaset kontrolli all hoida ja vajadusel ka alandada.

3. Teeb jumele head

Selle punkti puhul toimib nii sees- kui välispidine kasutamine. Lase hea maitsta ja tee endale kodune näomask, millesse ka mangot segad. See puhastab poore ja aitab vistrikke kaotada.

4. Silmade tervis

Tassitäis hakitud mangot sisaldab 25 protsenti päevasest A-vitamiini vajadusest, mis silmi tervena hoida aitab.

5. Tasakaal

Mangos leiduvad viin- ja sidrunihape aitavad säilitada keha õiget leelisetasakaalu. Nii püsid tervena.

6. Suhkruhaiguse vastu

Mango aitab kontrolli all hoida ka keha insuliinitaset. Kui sul on võimalik kuskilt leida mangovilja lehti, siis keeda neid vees, lase sel öö otsa seista ning tarbi läbi filtri lastud vedelikku hommikutundidel. Samuti ei mõju mango tarbimine väga palju vere glükoositasemele. Loomulikult tasub vajadusel siiski mõõdukas olla.

7. Midagi ka voodirõõmudele

Mango on suurepärane E-vitamiini allikas. Seksiisu ja E-vitamiin on aga omavahel seoses. Seega, miks mitte romantilisel õhtul just seda vilja magustoiduna nautida?

8. Parandab seedimist

Kui sind piinavad seedehäired, siis tuleb appi mango. Kiudained aitavad valke lagundada, mis omakorda seedimist hõlbustab.

9. Kuumarabanduse korral

Segades kokku mangomahla, vee ja mõne magusaine, saad “kokteili”, mis kuumarabanduse korral su kehal maha jahtuda aitab. See aitab ka vältida kahju, mis sellises olukorras kehale tekkida võib.

10. Positiivne süst immuunsüsteemile

Kõikvõimalikud vitamiinid, mis mangos leiduvad, on just need, mida me sügisesel ja pimedal ajal vajame. Seega, ruttu poodi ja korv imevilju täis! Head isu!

Allikas: Care2