Must tee: tugevdab immuunsüsteemi
Külmetuste hooajal sobib paar tassi musta teed päevas kui valatult. Aitab tugevdada organismi vastupanuvõimet põletike vastu, on näidanud uuringud. Lisaks sisaldab tee kofeiini, kuigi mitte sama palju kui kohv, kuid see aitab aju aktiivsena hoida isegi kui oled jäänud haigeks ja uimaseks.

Punane tee: aitab punnis kõhu vastu
Punane roibose-tee on valmistatud Lõuna-Aafrika taimest, on täiesti kofeiinivaba ning sinu kõhu sõber. Tees leiduvad flavonoidid mõjuvad gaasilisele kõhule rahustavalt ning aitavad nii kõhuvalu kui ka kõhulahtisuse vastu.

Valge tee: parandab nahka
Kui Inglismaa teadlased testisid 21 olika taime- ja ürdiekstrakti, tuli välja, et valge tee aitas kõige paremini hoida nahka värske ja kaunina. Lehed korjatakse samalt taimelt nagu roheline ja must tee, kuid korjatakse varem ning töödeldakse vähem. Selle tulemusena sisaldab valge tee kõige suuremas koguses antioksüdante, mis puhastavad keha kahjulikes vabadest radikaalidest, mis tekivad päikese, stressi ja halva toidu mõjul.

Taimetee: Tasakaalustab keha ja meeli
Taimetee ei ole tegelikult tee, sest see on jook, mis on valmistatud kuivatatud lehtedest, juurtest ja lilledest, mitte teetaimest. See ei ole aga põhjus sellest joogist loobuda. Eriti kummeliteest, mis mõjub rahustavalt nii meelele kui ka närvisüsteemile. Hea valik sellele, kes peaks veidi rahulikumalt võtma.

Roheline tee: Kiirendab ainevahetust
Sul on mõned liigsed kilod, mis ei taha lahkuda? Sellisel juhul vali roheline tee. Hiina teadlaste järgi võivad selles leiduvad väga kasulikud ained kiirendada ainevahetust ning seeläbi vähendada vöökoha ümbermõõtu. Tee sellest aga oma regulaarne harjumus, sest tulemuste saavutamiseks on vaja juua vähemalt kuus tassi päevas.

Allikas: aftonbladet.se