„Puder pole enam ammu igav kooslus kaerahelvestest ja piimast, vaid põnev mängumaa, kus kohtuvad erinevad taimsed piimad ja teraviljad ning lisandid marjadest röstitud pähkliteni. Et aga just meelepärane suutäis valmis keeta, soovitan koju erinevaid teravilju varuda ja sobiva maitse saamiseks katsetama asuda. Kindlasti ei tohiks unustada seemneid, mis aitavad kiirendada seedimist ning pakatavad kasulikest rasvadest. Seemned on aukohal ka meie restorani hommikusöögikampaanias, kus neid soovi korral putrudele juurde saab lisada,“ rääkis Tammsaare Ärikeskuse Daily lõunarestorani peakokk Merlin Sõber.

Nädalavahetuseks soovitab peakokk pisut soolase maitsega putru, milles kohtuvad väärtuslikud teraviljad, taimne piim ja seemned. Retsept on vegansõbralik, ei sisalda laktoosi ega gluteeni.

Kodune mitmeviljapuder seemnetega
Kogus: neljale

40g jämedaid kaerahelbeid (võimalusel gluteenivabasid)
40 g riisihelbeid
40g hirsihelbeid
10g seemnesegu
1l sojapiima
Soola

Alustuseks kuumuta sojapiim, lisa kõik helbed ja seemned ning hauta 5-15 minutid tasasel tulel. Puder on valmis, kui helbed on mõnusalt pehmed ja puder paksenenud. Sojapiima magusat maitset saad tasakaalustada näpuotsatäie soola lisamisega. Puder serveeri meelepäraste pähklite, puuviljade, marjade või kookoshelvestega ning magusa maitse lisamiseks kasuta mett või agaavisiirupit.