Lillkapsast riisi tegemine on väga lihtne:

1. Riivi toores lillkapsas riisiterade suurusteks tükkideks. Mina kasutan lillkapsa riivimiseks saumikseri tükeldavat otsikut. Nii ei lähe see pudi igale poole laiali ja aega kulub muidugi ka tunduvalt vähem kui käsitsi riivides.

2. Pruunista riivitud lillkapsas pannil. Kasuta kookosõli, võid, oliiviõli või muud endale meelepärast rasvainet ning lisa pannile riivitud lillkapsas. Oota, kuni lillkapsas hakkab natuke pruunistuma, sest siis tekib kõige parem maitse.

3. Katseta lisandite ja maitseainetega. Mulle meeldib lillkapsale lisada kindlasti tükeldatud sibulat. Kreemisema tulemuse saamiseks võiks kasutada koort, kookospiima või toorjuustu. Maitsesta kas kuivatatud ürtide, karri, kurkumi või lihtsalt soola ja pipraga.

Lillkapsariisist saab teha nii palju erinevaid pannitoite. Näiteks minu üks hommikusöök nägi välja järgmine:

  • 3 viilu võimalikult kvaliteetset peekonit
  • lillkapsaõisikuid
  • poolik sibul
  • 3 muna
  • sool, pipar
  • vajaduse korral praadimiseks rasvainet juurde

Tükelda peekon ja riivi lillkapsaõisikud riisitaolisteks teradeks. Haki sibul. Prae peekonitükid pannil ning kui peekon on krõbedaks muutunud, lisa tükeldatud lillkapsas ja sibul. Kui lillkapsas hakkab pruunistuma, lisa pannile lahtiklopitud munad. Sega natuke, et tekiks munapudru taoline tekstuur. Maitsesta natukese soola ja pipraga. Lihtne!

Ma luban teile, et seda „riisi“ süües ei arvaks iialgi, et tegemist võib olla köögiviljaga. Maitseb ka neile, kes tervislikust toidust lugu ei pea!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.