Kuid siiski, millest alustada, et muuta oma toitumine tervislikuks ja tavatoidult minna üle mahetoidule?

Tervisliku ja rõõmuküllase keha ja elu tagamise võtmesõnad

  • Motivatsioon muuta oma elukvaliteeti ja toitumisharjumusi.
  • Teadlikkus toidu ja elustiili sügavast mõjust meie tervisele ja elukvaliteedile.
  • Teadmised tervislikust toitumisest, millised on õiged valikud, mida eelistada, mida vältida, millal ja kui palju, milliseid vitamiine ja mineraalaineid organism vajab ning millistes toiduainetes neid leidub. Igale tavatoiduainele leidub alati tervislik mahealternatiiv.
  • Selged juhised, millest alustada, kuidas reaalselt, samm-sammult oma seniseid toitumisharjumusi muuta, et see ei oleks liiga keeruline.
  • Tervislikud ja kergesti valmistatavate toitude retseptid, et sellega laiendada oma igapäevast menüüd.

Toitumise tervislikumaks muutmine ei toimu kindlasti üleöö. Siin tasub läheneda lihtsalt, läbimõeldult ja rahulikult. Selle asemel, et kõik n-ö halvad ehk ebatervislikud toiduained korraga menüüst välja visata, võiks alustada tervislike toiduainete järkjärgulise lülitamisega oma toidusedelisse.

Veidi sügavuti järele mõeldes tänapäeva toidu pahupoolest ja ohtlikkusest tervisele, saad alustada juba oma igapäevaste valikutega kaupluses.

Lihtsad sammud, millest alustada

  • Uuri tähelepanelikult pakendilt tooteinfot ja mõtle, kas teadmata päritolu ja kasvutingimustega toorainest ja erinevate lisaainetega masstoode on see, mida vajate sina ja su pere, või suundud alternatiivi otsima mahetoodete väljapaneku juurde, kus on mahesertifikaatidega tagatud kauba puhtus ja tervislikkus.
  • Tunne huvi kauba valmistaja vastu. Tänapäeval on see ju eriliselt lihtne — kõikide võimalustega internet, kontaktid turul, laatadel ja messidel jne. Tundes lähemalt sinu eelistatud toiduainete valmistajat, tekib usaldus ja teadmine, et süües õigeid toiduaineid, hoolid sa nii enda kui oma pere tervisest ja heast käekäigust.
  • Alusta esialgu üksikute toiduainegruppide asendamisest, nt suhkrust. Parimad magustajad on looduslikke suhkruid sisaldavad puuviljad, mis annavad olulisi toitaineid ja vitamiine ning kõhtu pikemaks ajaks täitvaid kiudaineid. Valgest rafineeritud suhkrust on toitainerohkemad ka magustajad, milles on säilinud suhkruroos sisalduvad vitamiinid ja mineraalid, näiteks roosuhkur. Samuti on hea magustaja mesi.
  • Valge suhkruga maiustuste ja küpsetiste asemel tasub süüa marju ja puuvilju kas värskelt, kuivatatult või kombineerides nendest lemmikretseptide järgi tõelisi hõrgutisi. Rohkesti võimalusi magusaisu tervislikumaks leevenduseks leiad Loodusväe valikust. Kiika meie tooteid e-poest, pakume sulle erinevate maitsetega täiendatud mahemeesorte ning hulgaliselt huvitavaid alternatiivvariante valge suhkruga maiustustele.
  • Samasugused tervislikud asendused saad teha ka valge jahu ja rasvade osas. Teraviljadest tasub alati eelistada täisteratooteid. Täisteratooted soodustavad seedimist, tasakaalustavad veresuhkrut ja reguleerivad ka vere kolesteroolitaset. Maheteraviljas ei ole sünteetiliste taimekaitsevahendite jääkaineid, mis võivad mõjuda kahjulikult inimese immuun-, hormonaal- ja kesknärvisüsteemile, ka viljakusele.
  • Ka köögivili, liha ja piim, kui valid ja ostad neid toiduaineid teadlikult, omandavad sinu toidulaual teise tähenduse.
  • Mõtle, kuidas saad väärindada oma igapäevast toitu vitamiinidega. Loodusväe valikus on selleks sulle 100%-lised suhkruvabad marjamahlad ning koostisosadelt ja maitselt erinevad toornäksid.

Niiviisi samm-sammult tervisliku toitumise rajal edasi liikudes koged kindlasti, et igapäevane toit mõjutab sinu mõttetegevust, keskendumisvõimet, meeleolu, motivatsiooni ja isegi isiksust - seega mängib imekspandavat rolli sinu enda ja su pere heaolus.

Kuid muutes oma toitumistavasid, ära unusta liikumist. Tervise nimel töötavad need käsikäes. On päris selge, et sinu elu muutub paremaks, kui tunned end oma kehas hästi ja oled terve