Küüslauk on isuäratav koostisosa, mida vanasti kasutati vampiiride eest kaitsmiseks. Kuid küüslaugul on peale imelise maitse ja vampiiride peletamise veel üks hea omadus — küüslauk kaitseb ka sinu keha.

Juba tuhandeid aastaid on küüslauku meditsiinilistel eesmärkidel kasutatud. Küüslauku on leitud Egiptuse püramiididest ning samuti Vana-Kreeka templitest. Küüslauku on nimetatud ka erinevates iidsetes meditsiiniraamatutes ja tekstides.

Kuigi paljud iidsed meditsiinivahendid ei pruugi enam tänapäeval kasutusel olla, on ka paljud teadusuuringud näidanud, et küüslauk pole mitte ainult su maitsmismeelele hea, vaid ka su kehale.

Kui sa ei valinud küüslauku oma üheks toidu maitsestajaks, siis alljärgnevalt on välja toodud mitu küüslaugu tervistavat omadust, mis võivad su meelt muutma panna.

Küüslaugu tervistavad omadused:

1. Alandab kolesteroolitaset. Vastavalt Wollongongi ülikoolis läbiviidud uuringule, süües pool kuni üks küüs küüslauku päevas, alandab see kolesteroolitaset.

Ära muretse — sa ei pea igal hommikul ühte küüslauguküünt sisse kugistama. Sa võid selle oma toidu sisse panna, kuna pole vahet, kuidas sa seda sööd. 

2. Alandab vererõhku. Kolesterool ei ole ainuke asi, mida saab alandada, hoides küüslauku oma menüüs. Samad teadlased leidsid, et küüslauk võib ka vererõhku alandada.

3. Parandab mälu. Tunned muret selle üle, et aastate möödudes hakkad üha sagedamini oma võtmeid ära kaotama? Siis söö küüslauku! Vastavalt Carmia Boreki poolt läbiviidud uuringule kaitseb küüslauk aju vananemisprotsessi, suurendades aju funktsiooni ja mälu.

4. Põletikuvastase toimega. Hõõru küüslauku nohusele ja põletikus ninale ning see vähendab punetust ja turset. Pea meeles, et kuumutatud küüslaugul ei ole nii tugev ja põletikuvastane toime kui toorel küüslaugul.

5. Terve südame heaks. Meeldib sulle küüslauk või mitte, aga uuringud näitavad et sinu südamele meeldib see kindlasti. Küüslaugul on südame-veresoonkonna haiguste vastane toime. 

6. Hea antioksüdant. Küüslauk sisaldab väga tõhusat antioksüdanti. Kuigi teadlased ei ole täiesti kindlad, miks see nii on ja kuidas küüslauk töötab, tunduvad antioksüdandid küüslaugus väga tugevad olema.

7. Antimikroobne toime. Küüslauk aitab kaitsta elusolendite eest ja siinkohal ei mõtle ma vampiire. Küüslauk kaitseb keha erinevate mikroobide eest. Küüslaugul on antibakteriaalne toime, see kaitseb seenhaiguste vastu ja ohtlike mikroobide eest.