1. Mulliga karastusjoogid. Need on täis n-ö “tühje kaloreid” fruktoosist maisisiirupini ning on teaduslikult tõestatud, et need tekitavad ülekaalulisust ning tõstavad diabeedi ja kõrge vererõhu ohtu.

2. Dieetlimonaadid. Kui arvad, et kalorivabad dieetlimonaadid on sinu jaoks paremad, siis arva veel korra! Hiljutises Texase ülikoolis läbi viidud uuringus selgus, et dieetlimonaade manustavatel inimestel on pigem suurem kui väiksem risk kaalus juurde võtta. Lisades selle juurde veel asjaolu, et kunstlike magusainetega on juba mõnda aega seostatud ka vähki, saame me mitte just kõige isuäratavama kombinatsiooni.

3. Sai.
Lisaks sellele, et tavaline nisujahust sai on igav ja maitsetu, on see ka meeletult ebatervislik. Selles pole mingeid kasulikke toitaineid ja see tekitab petliku täiskõhutunde. Unusta sai ja eelista leiba.

4. Jogurtid ja juustud.
Ära saa valesti aru — loomulikult on piimatooted sulle head ja vajalikud. Küll aga peaks eelistama madala kalorsusega tooteid. Neis on olemas kõik sulle vajalikud toitained ja seda ilma südame vaenlaste liigse rasva ja kolesteroolita.

5. Lihaga kiirtoit. Liha on liha, aga kiirtoidukohtades pakutag liha on täis säilitusaineid ja rasvu ja kohe kindlasti pole see nii puhas kui see liha, mida saad ise leti tagant osta ja valmis küpsetada.

6. Kiirtoit üleüldiselt.
Kas me peame üldse selgitama? Hamburgerid, friikartulid, viinerid… See pole see, mida tahad enda toidulauale panna.

7. Kõik, mis tuleb purgis või karbis. Püüa valmistada võimalikult palju tooteid ise — kastmed ja hommikuhelbed võid kokku segada ise, puu- ja juurviljadon paremad värskena.

Allikas: allwomenstalk.com