1. Kapsas

Kui keegi sind kapsapeaks kutsub, siis võta seda nüüdsest kui komplimenti. Miks? Sest see roheline kera on täis foolhapet, mis mäluprobleemide vastu võidelda aitab.

2. Munad

Me räägime kogu aeg sellest, millised head valguallikad munad on, unustades sageli, et nad on ka suurepärased B6 ja B12 vitamiinide allikad. Nii nagu mängib mõttevärskuses rolli foolhape, mängivad ka need kaks vitamiini. Rohkem omletti!

3. Brokkoli

Harvardi ülikool viis läbi uuringu, milles osales 13 tuhat naist, kes mitmete aastate jooksul palju juurvilju söönud olid. Kõige parema mäluga olid just need, kes elu jooksul palju rohelist — brokkolit, spinatit — söönud olid. Samuti sisaldab see tumeroheline tegelane foolhapet, antioksüdante ja B6 vitamiini.

4. Maasikad

Kui palju maasikaid sina sel suvel sõid? Loodetavasti piisavalt, sest see punane magus mari on üheks parimaks foolhappe allikaks. Samuti sisaldab see antioksüdante, mis meie ajuga lausa imesid teevad. Puudu ei tule ka B6 vitamiinist.

5. Punane vein

Klaasike punast veini lõunasalati kõrvale? Hea valik, kui suudad mõõdukas olla. Loomulikult muutub asi kahjulikuks kohe, kui üle piiri lähed. Küll aga sisaldab punane vein tegelikult antioksüdante, mis meie ajutööle hästi mõjuvad.

6. Kohv ja tee

Austria teadlased on kinnitanud, et kofeiin mõjub meie ajule hästi. Kui sa pole kohvi fänn, siis proovi näiteks teed.

7. Lõhe

See oomega-3 rasvhapetest pakatava kala aitab meil teravat mõistust hoida. Teadlased on leidnud, et need, kes vähemalt korra nädalas kala söövad, on ka pikemas perspektiivis parema mäluga. Samuti sisaldab lõhe B6 ja B12 vitamiine.

Head isu!