Pähklid ja seemned. Mina söön enne lõuna- ja õhtusööki alati ühe peotäie pähkleid. Need täidavad hästi kõhtu ja tasakaalustavad mu toitumist. Nii pähklid kui erinevad seemned on ideaalseks lisaks nii salatitesse kui ka erinevatesse küpsetistesse.

Õlid. Kui erinevad õlid sobivad suurepäraselt salatikastmete valmistamiseks, siis õlisid võib kasutada ka näiteks köögiviljade röstimiseks ahjus või grillimiseks. Samuti on üks väga hea vahepala kõrvitsaseemneõli lisamine maitsestamata jogurtile.

Pähklivõi. Täisterasepikule määritud maapähklivõi koos banaaniviiludega on üks mu lemmiksööke. Ka toored köögiviljad, näiteks beebiporgandid või varsseller, maitsevad
koos pähklivõiga väga hästi.

Avokaado.
Küpsed avokaado viljad sisaldavad hinnalist avokaadoõli, milles leidub nii küllastatud kui ka polüküllastamata rasvhappeid. Avokaadot võib süüa paljalt koos lusikaga, kuid viljalihast saab edukalt valmistada salateid, suppe, kastmeid, püreed ja isegi magustoite.

Rasvane kala.
Näiteks makrell, sardiinid või forell sisaldavad meie organismile kasulikke rasvhappeid. Mulle meeldib kala süüa kas suitsutatud kujul või ahjus küpsetatuna. Suvel võiks sealiha asemel grillida ka näiteks lõhet.

Munad. Viimasel ajal on palju räägitud munade kasulikkusest ja sellest, et munade söömine ei tõsta halva kolesterooli taset. Mina üritan iga päev süüa vähemalt ühe kanamuna kas keedetult või praetult. Nii hea!

Kellel ikka rasvade protsent liiga väike on, võiks eelistada rasvasemaid piimatooteid lahjematele. Kui eesmärgiks on kaalulangetamine, siis peab kogustele muidugi erilist tähelepanu pöörama.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.