1. Loobu suhkrut täis jookidest

Täiesti harilik naine joob keskmiselt 70 tuhat kilokalorit aastas. Seda just suuresti tänu suhkrut täistopitud jookidele. Proovi kahe nädala jooksul sellistest jookidest loobuda. Eelista vett, joo kohvi ja teed ilma paari lusikatäie suhkruta. Kui tavaline vesi tundub liialt igav, lisa sinna näiteks külmutatud marju.

2. Loobu suhkrusest rämpstoidust

Saiakesed, müslibatoonid, šokolaaditahvlid ja kommid jäägu minevikku! Nende asemel hammusta näksimiseks hoopiski värskeid puu- ja juurvilju või pähkleid.

3. Vähenda süsivesikute tarbimist

See ei tähenda, et sa peaksid igaveseks pastast, saiast ja kreekeritest loobuma, kuid ürita nende tarbimise kogust lihtsalt mõne nädala jooksul vähendada. Vali täisteratooted!

4. Otsi üles peidetud suhkrud

See on vast kõige keerulisemaks punktiks. Süvene sellesse, mis pakendi taga kirjas on — nii saad teada, millest su lemmiktooted tegelikult tehtud on. Ehk vahetad pärast seda suhkrut täis maasikajogurit hoopiski maitsestamata variandi vastu? Võta aega ja uuri, kuhu suhkur peidetud on.

5. Jätka!

Aeg ajalt võib ikka pattu teha, kuid kui tahad tervislikum olla, siis peaksid seda viie sammu jada oma igapäevaelus siiski järgima. Proovi, kuid ära satu paanikasse, kui teinekord mõni kõrvalekalle tuleb.

Edu katsetamisel!