Laktovegetariaarlane ehk piimataimetoitlane: sööb taimemaailma (toortoit, hapendatud aedvili, täisteratooted) tooteid, seeni ja piimatooteid
Laktoovovegetariaanlane ehk piima-kanamuna taimetoitlane: kasutab peale piima ka kanamune, kuid peamiselt siiski küpsetamisel.
Pollovegetariaan: tarbib taimseid saadusi ja linnuliha ning sellest valmistatud produkte
Peskovegetariaarlane: tarbib lisaks taimsetele toiduainetele ka kalasaaduseid
Semivegetaarlane ehk osaline taimetoitlus: tarbib taimseid toiduaineid, piimatooteid, muna, kala- ja heleda liha saaduseid
Vegaan: ei kasuta piimatooteid, ka mitte võid. Õli ja taimerasva kasutab vähesel määral. Nädalas mitu korda süüakse sojatooteid, seesamiseemneid, rohelisi taimi ja merevetikaid. Tähtis osa on menüüs ka toortoidulmhapendatud aedviljal, idudel ja võrsetel.
Toortoidu taimetoitlane: ei keeda ega kuumuta toitu. Toortoit kas hapendatakse, idandatakse, jahvatatakse või tehakse mahlaks. Rikkalikult kasutatakse idandatud seemneid. Ohtralt kasutatakse kuivatatud vilju.
Fruitariaan ehk puuviljasööja: sööb ainult värskeid ja kuivatatud puuvilju, marju, pähkleid, tera- ja kaunvilju, mett ja oliivõli.

Niisiis, taimetoitlus ei tähenda vaid seda, et loobud lihtsalt lihast ja kõik. On oluline teada, miks sa seda täpselt teed ja kuidas saaksid ära jäetud toidu kuidagi teiste roogadega asendada.

Allikas: google.com/site/eritoit