Magusad joogid tekitavad ajus heaolutunde, ilma kõhtu täitmata ning söögiisu peatamata. Kuna nii saame rohkem kaloreid kui ära kulutame, muudab keha energia rasvaks, tekitades kõrgeid vererasvasid, mis veresoontele kinnitudes põhjustavad diabeeti ning südame-veresoonkonna haiguseid. Vererasv halvendab ka insuliini vabastamist. Suhkur suurendab ka põletikke kehas ning stimuleerib vähirakkude kasvu. 

Parem ei ole asi ka light-jookidega, mis sisaldavad keemilisi lõhnaaineid ning magusaineid. Ülekaalulised inimesed on light-jookide osas veelgi tundlikumad. Näiteks meditsiiniõde Lena Vidulin, kes kaks aastat tagasi kaalus üle 100 kilo, jo-jo dieeditas pidevalt, teadis, et ta võib juua 1,5 liitrit karastusjooki päevas kui ta tarbib light-varianti.

Saades teada, et ka light-variant võib põhjustada ülekaalu, lõpetas ta selle tarbimise päeva pealt. Tulemuseks oli tugev abstinens, kuid paari päevaga see kadus nagu ka peavalud, mis tal varem kogu aeg olid olnud. 8 kuuga kaotas ta oma kehakaalust seejärel 30 kilo. Tema vererõhk langes ning diabeedi risk, mis varem oli kõrge, oli kadunud. Karastusjookide tarbimist lõpetades kadus ka magusaisu. Täna tarbib Lena Vidulin sidruni-laimiga maitsestatud vett või gaseeritud puhast vett ning kui ta tahab endale midagi erilist lubada, võtab tassi espressot.

Kui soovid magusaisust lahti saada:

- Väldi magusate jookide joomist

- Söö palju tomatit ja sibulat, need sisaldavad aineid, mis reageerivad maitsemeelega, mis takistab magusaisu.

- Pressi sidrunimahla ning joo. See tugev maitse keelel vähendab ka magusaisu.

- Väldi toite, mis sisaldavad suhkrut. Hommikuhelbed, sai, mahl, tekitavad isu veelgi rohkem magusat süüa.

- Magusaisu vastu aitab ingveritee.

- Söö söögikordade ajal palju kiudaineid ning köögivilju, need aitavad kõhul kauem täis püsida.

- Maitsesta toitu mädarõika, chilli-pipra, petterselli, loorberi, estragoni, pipra, tüümiani ja mündiga. Need täidavad maitsemeeled, mis vähendab magusaisu.

- Kui õhtul läheb kõht väga tühjaks, eelista täisteraleiba tomati, kurgi, paprika ning viilu Brie juustuga.

Allikas: expressen.se