Kinoat on kolme eri tüüpi:

1. valge kinoa — kõige populaarsem kolmest. Kasutatakse näiteks riisi või kuskussi asendajana.

2. punane kinoa — natukene tugevama maitsega kui valge. Vajab ka pikemat küpsetusaega. Võrreldes valgega on ta natukene krõmpsuvam.

3. must kinoa — kolmest kõige tugevama maitsega. Valmisolekus väga krõmpsuv.

Miks kinoa nii kasulik on?

Tegemist on gluteenivaba ja väga suure toiteväärtusega teraviljaga. Samuti on ta suureks proteiini ja aminohapete allikaks. Kõrge proteiinitase teeb kinoast ka ideaalse sõbra taimetoitlastele. Samuti aitab ta migreeniga kimpus olevaid inimesi — ta on suur magneesiumipomm, mis aitab veresoontel lõdvestuda.

Kuidas kinoat süüa?

See teravili ei vaja valmistamiseks erilisi oskusi ega aega. Kinoat keedetakse samal põhimõttel, mida riisigi — kaks osa vett ja üks osa teravilja. Seda saab süüa nii hommikusöögina, lõunasalatis kui ka õhtul telekat vaadates. Ta sobib nii puuviljasalatitesse kui ka pudrukaussi. Võimalusi on mitmeid!

Allikas: Yahoo Lifestyle