Enne nimekirja juurde asumist veel meeldetuletus, mida head Oomega-3 rasvhapped sulle teevad:

- vähendavad südamehaigustesse, diabeeti, mõnda vähitüüpi ja artriiti haigestumise riski
- kaitsevad su südant ja veresooni
- vähendavad liigesevalu
- alandavad vererõhku
- ergutavad mõistust, mälu ja tunnetuslikke funktsioone. Viimased uuringud näitavad, et piisav oomega-3 rasvhapete tarbimine vähendab ka Alzheimeri tõppe haigestumise riski

Parimad oomega-3 rasvhapete allikad:

CHIA SEEMNED

Need superseemned on oomega-3 rasvhapete esirindlased. Lisaks sellele on chia seemnetes rohkem kaltsiumi kui piimas,  poole rohkem kaaliumi kui banaanides ja kolm korda rohkem rauda kui spinatis. Maitse on neil seemnetel mõnus ja tagasihoidlik. Puista chia seemneid oma jogurtisse, salatisse või võileiva vahele.

LINASEEMNED

Kõigest üks neljandik klaasi linaseemneid sisaldab 7 grammi oomega-3 rasvhappeid. Linaseemneid võib lisada praktiliselt kõikidele toitudele ja vähendada nii lihtsal moel oma südameataki-, insuldi- ja vähiriski.

KREEKA PÄHKLID

Rohkesti oomega-3 rasvhappeid sisaldavad kreeka pähklid alandavad korralikult keha kolesteroolitaset. Kreeka pähklid teevad su hommikupudru ka maitsvamaks, mitte ainult tervislikumaks.

LÕHE

Eelista alati, kui võimalik, metsikut lõhet, mitte lõhekasvandusest pärit isendit. Metsikus lõhes on rohkem oomega-3 rasvhappeid.

SARDIINID

Sardiinid on eriti kontsentreeritud oomega-3 rasvhapete allikas. Veel on nad pungil täis B12 vitamiini ja proteiini.

KÕRVITS

Lisaks oomega-3 rasvhapetele saab kõrvitsast palju A- ja C-vitamiini ning kiudaineid.

TOFU

Seda juustulaadset toiduainet saad kasutada tavalise juustu kõrval või asemel salatites, ahjuroogades ja mujal.

Allikas: Fitbie