Toitumisnõustaja õpetab: head ja kehvad toiduvalikud kevadväsimuse peletamiseks

 (5)
Toitumisnõustaja õpetab: head ja kehvad toiduvalikud kevadväsimuse peletamiseks
Photo by Martina Misar-Tummeltshammer on Unsplash

Ajakirja Oma Maitse märtsinumbris õpetab toitumisnõustaja Teele Teder, mida süüa ja mida mitte, et kevadväsimus võimust ei võtaks.

Oluline on teha vahet kiiresti ja aeglaselt vabanevatel süsivesikutel. Kiirete süsivesikute tarbimisel tõuseb ka veresuhkru tase kiiresti (suhkur, valge jahu jms). Täisteratooted, köögivili ja värske kiudaineterikas puuvili on paremad valikud, sest nende tarbimisel tõuseg veresuhkru tase aeglasemalt ja vähem. Veresuhkru kiire kõikumine tekitab väsimust ja uimasust, stabiilne veresuhkur garanteerib, et suudad terve päeva jooksul produktiivne olla.

Head valikud on:
viinamari, pruun riis, keedukartul, tomatimahl, täisteraleib

Halvad valikud on:
rosin, valge riis, friikartul, segumahl, nisujahust sepik

Loe lisaks Oma Maitsest!

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare