Valmistamisaeg:

45 minutit

Koostisosad neljale portsjonile:
1 kg värsket sparglit
4 spl taimeõli
250 ml kuiva valget veini
1 pudel Rama Cremefine köögikoort
300 g lõhefileed
soola
pipart
suhkrut
2 spl sidrunimahla
1 kimp tilli

Valmistamine:

1. Spargel puhastada ja lõigata umbes 5 cm pikkusteks tükkideks. Taimeõli kuumutada suures madalas küpsetusnõus ning küpsetada selles sparglit umbes 5 minutit. Kallata üle valge veiniga ning lisaga Rama Cremefine köögikoor.
2. Keeta umbes 15 minutit tasasel tulel, lisades 5 minuti pärast puhastatud, pestud ja tükeldatud lõhe.
3.Lisada hautisele maitse järgi soola, pipart, suhkrut, sidrunimahla ning peeneks hakitud tilli.
Pakkuda riisiga.

PORGANDI-KREVETIKASTMES SPAGETID

Valmistamisaeg:
30 minutit

Koostisosad neljale portsjonile:
500 g porgandit
1 küüslauguküüs
500 g spagette
2 spl taimeõli
250 g krevette
2 pudelit Rama Cremefine köögikoort
100 g Parmesani juustu
soola
värskelt jahvatatud pipart
sidrunipipart

Valmistamine:

1. Porgandid puhastada ja lõigata tükkideks. Küüslauguküüs koorida ja hakkida.
2. Pakendil toodud juhendi järgi valmistada spagetid.
3. Kuumutada taimeõli ja panna sellesse umbes 5 minutiks porgandid, küpsetamise ajal hoolega segada. Lisada ja pisut pruunistada küüslauk ja krevetid.
4. Lisada Rama Cremefine köögikoor, vähendada kuumust ja hautada kuni kastme paksenemiseni. Lisada pool juustust, maitse järgi soola ja pipart.
5.Spagetid puistata enne laualeandmist üle järele jäänud juustuga ja sidrunipipraga.
Spagettidele peale tõsta kaste, serveerida koos salatilehtedega.

MAASIKA-JOGURTI TORT

Valmistamisaeg:
1 tund ja 15 minutit

Koostisosad:

Biskviit:
4 munakollast
2 dl suhkrut
4 munavalget
1 dl jahu
¾ dl kartulijahu
¼ tl küpsetuspulbrit
200 g maasikamarmelaadi

Kreem:
0,5 l maasikajogurtit
1 spl želatiini
2 pudelit Rama Cremefine 19% vahukoort
2 tl vaniljesuhkrut

Täidiseks ja kaunistamiseks:
1 kg maasikaid
25 g peenestatud (pistaatsia)pähkleid

Valmistamine:

1. Munakollased ja 4 spl sooja vett kloppida tihedaks massiks. Vähehaaval suhkrut lisades jätkata vahustamist, kuni moodustub kreemitaoline mass. Munavalged vahustada soolaga tugevaks vahuks ja lisada munakollase segule. Segada jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber, segada kergelt munavahuga. Valada avatavasse, umbes 30 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormi taigen ning siluda. Asetada vorm eelnevalt kuumutatud ahju ning küpsetada umbes 30 minutit. Lasta biskviidil vormis jahtuda, võtta vormist ja eemaldada küpsetuspaber, lõigata pooleks. Alumine pool määrida maasikamarmelaadiga.
2.Lasta želatiinil paisuda.
3.Vahustada Rama Cremefine vahukoor vaniljesuhkruga tugevaks vahuks ja panna külmkappi jahtuma.
4.Pesta ja puhastada maasikad. Umbes 2/3 maasikatest tükeldada, ülejäänud lõigata rõngasteks.
5. Jogurt ja želatiin segada Rama Cremefine vahustatud massiga, 1/3 kreemi segada maasikatükkidega. Maasikakreemi täidis asetada ühtlaselt maasikamarmelaadile ja katta sellega biskviidi ülemine pool. Järelejäänud kreemiga katta tort ja määrida servad.
6. Tordi pinnale puistata pähkleid, serveerimiseni hoida külmas.