1. Datlid

Datlid on magusa maitsega ja see teeb nad suurepäraseks lisandiks magustoitudele. Lisaks sisaldavad nad kaaliumit, kaltsiumit ja B6-vitamiini. Lisa neid näiteks küpsetistele või kookidele.

2. Toormesi

Mesi on tuntud nii oma ravivate kui maitset andvate omaduste poolest. Eriti hea on see meie organismile just sügisel!

3. Vahtrasiirup

See imeline pruunikas ja sulakulda meenutav vedelik ei ole ainult pannkookide jaoks mõeldud! Rikas antioksüdantide poolest ning vähese kalorisisaldusega — mida veel tahta?

4. Stevia

Taim, mis on umbes kolmsada korda suhkrust magusam. Ja palju tervislikum! Seega on ta hea valik nii kaalulangetajatele kui suhkruhaigusega võitlevatele inimestele.

5. Melass

Melass ehk söödasiirup on suhkrutööstuse kõrvalsaadus, mis jääb järele kui suhkrupeedimahlast suhkur välja kristalliseeritakse. Rikas nii raua, kaltsiumi, kaaliumi, vase, magneesiumi kui ka B6-vitamiini poolest.

6. Agaavinektar

Lisaks sellele, et agaavinektar on paljude lemmiku patu tekiilaallikaks, on tal ka magustavad omadused. Hea aseaine kõikidele tehislikele suhkruasendajatele!

7. Pruuni riisi siirup

Pruuni riisi siirupiga saab tervislikult magusaks kõik pudrud ja pannkoogid! Samuti sobib see õrna võikompveki maitsega siirup lisandiks salatitesse, muffinitesse ja müslibatoonidesse.

8. Kookosesuhkur

Kui kookosmahl ära keeta ning sellest kogu niiskus eemaldad, siis jääb järgi kookosesuhkur. See on toitev, sisaldab antioksüdante, kaltsiumit, tsinki, rauda ja kaaliumit. Sobilik kõigile neile, kelle veresuhkru tase kõrge on.

9. Värske puuviljamahl

Kõige lihtsam viis looduslikke suhkruid kätte saada on blenderi või mahlapressi ja puuviljade abiga — tee ise mahla! Sobib nii niisama joomiseks kui ka kookide sisse.