1. Kinoa

See toitaineterikas supertoit on magneesiumirikas ja aitab loomulikul teel keha energiataset tõsta. Lisaks on kinoa ka kiudainete-, valgu-, raua- ja kaltsiumirikas ning aitab hoida kauem täiskõhutunnet ning nii ei soovigi sa enam lõunauinakut teha.

2. Chia seemned

Need suurepärased seemned on täidetud energiat süstivate toitainetega, mille hulgas on ka kiudaineid, oomega-3-rasvhapped ja proteiin. Kahes teelusikatäies chia seemnetes on lausa 11 grammi kiudaineid ja need aitavad sul söögiisu kontrolli all hoida, mis tähendab, et sul tekib lõunapausil väiksema tõenäosusega küpsiste või kartulikrõpsude isu.

3. Mesi

Unusta karastusjoogid ja kommid! Kui sul on magusaisu, lisa oma menüüsse puhas mesi, mis annab sulle energiat kogu päevaks ilma veresuhkrutaset tõstmata.

4. Spinat

Tuleb välja, et popil multifilmitegelasel Popeye’l oli õigus: see roheline supertoit on rauarikas, mis viib hapniku su kehas laiali ja aitab seeläbi rakkudes energiat toota. Lisaks on see suurepärane energiaallikas, sest sisaldab palju kiudaineid ja magneesiumit.

5. Mustikad

Kiudainete-, antioksüdantide- ja mangaanirikkad mustikad on naturaalsed “kütuseallikad” su kehale. Uuringud on tõestanud, et need parandavad ka ajutööd ja keskendumisvõimet, mistõttu soovitame kohe neid nosima hakata.

6. Mandlid

Kui sul tuleb pärastlõunal väsimus peale, tulevad appi tervislikud rasvad ja B2 vitamiinid, mida mandlid sisaldavadki. Seega, peida kotitäis mandleid oma lauasahtlisse või lisa salatisse ja kiire ergutus on garanteeritud.

7. Lõhe

See rasvane roosa kala sisaldab paljusid kasulikke aineid, mis aitavad toidu energiaks muuta nagu riboflaviin, niatsiin, B6-vitamiin ja proteiin. Lisaks sisaldab see ka oomega-3-rasvhappeid, mis on tervisele väga kasulikud ja vähendavad näiteks rinnavähi riski.

8. Avokaadod

See kreemjas vili on suurepärane energiaallikas, sisaldades tervislikke rasvasid, valke ja süsivesikuid. Lisaks peidavad need endas ka B-vitamiini ja magneesiumi, mis aitab sul veel ekstra energiat ammutada. Ja lõpetuseks, need on super maitsvad!

9. Oad

Vähese rasvasisaldusega, aga väga kiudaineterikkad oad on väsimuse vastu superrelvad. Neis sisalduvad kiudained stabiliseerivad veresuhkrutaset ning magneesium koos rauaga aitavad energiat toota. Lisaks on oad ka väga heaks valguallikaks, sobides hästi nii lihasööjatele kui ka taimetoitlastele.

10. Apelsinid

Apelsinid sisaldavad rikkalikult riboflaviini, mis on väga oluline hapniku baasil energia tootmiseks. Ja kuna see puuvili sisaldab suurtes kogustes ka C-vitamiini ja kaaliumi, on sul neid hommikul süües piisavalt energiat terveks päevaks.

11. Banaanid

Kiudained, kaalium, süsivesikud ja B6 vitamiin — banaanid sisaldavad kõike, mida vajad, et päev läbi end energilisena tunda. See maitsev puuvili on suurepärane toit, mida lisada oma hommikusele smuutile või keset päeva näksida.

12. Täisteratooted

Kuna täisteratooted on väga kiudaineterikkad ja keha seedib neid aeglasemalt, annavad need sulle energiat tundideks (lisaks on need südamele head). Kaerahelbed, täisterakrõbinad ja pruun riis on näiteks ühed head valikud.

13. Peet

Sarnaselt spinatile ja teistele rohelistele salatilistele, aitab ka peet hapniku kehas ringi transportida, mis omakorda aitab kaasa organismi energia tootmisele. Lisaks on need kiudainete ja C-vitamiinirikkad ning tagavad energia kogu päevaks.

14. Munad

Munad on väga valgurikkad ja sisaldavad kõiki üheksat olulist aminohapet, mis tagavad sulle energia terveks päevaks. Lisaks sisaldavad need ka B-vitamiini, mis muudavad need suurepäraseks hommikusöögiks.

Allikas. Popsugar