Ka rasvapõletuse seisukohast on sagedane söömine kõige parem. Kolm korralikku einet ning vähemalt kaks vahepala nende vahel, aitab venitada söögikordade vahelise aja kolmele tunnile, mille tõttu veresuhkru tase on ühtlane. Vahepala annab ka jõudu kogu päeva töötada.

Kontoris töötavad inimesed võiksid pärastlõunase kohvi asemel võtma midagi süüa. Caffe latte aga vahepala alla ei kuulu. Ka üks banaan pole piisav, sest ka vahepala võiks sisaldada nii valku, rasva kui ka süsivesikuid.

Banaani-smuuti ning veidi pähkleid on hea alternatiiv. Kui veresuhkru tase on päeva jooksul ühtlane, aitab see hoiduda õhtusest näksimisest televiisori eest. Kui siiski peaks isu tulema, siis eelista juurviljakange, maitsestamata jogurtit pähklitega või kodujuustu singi ja tomatiga. Õhtused maiustused talletab keha rasvaks.

Halbade söömisharjumuste põhjuseks on sageli just suhkur, mis tekitab veresuhkru tasemes kõrgeid tõuse ning järske languseid. Ühel hetkel oleme väga värsked, kuid seejärel väga väsinud ning magusaisu ei anna asu. Kui seisad õhtul poes järjekorras ning mõtled shokolaadi järele haarata, siis vali parem kott pähkleid ja kui see ei aita, võtta juurde üks pirn. 

Allikas: TT Spektra