Anna oma kehale ja ajule kütust, mida ta vajab, et terve päeva end erksana tunda. See, mida pärast ärkamist sööd, mõjutab, mida jõuad teha, sõltumata sellest, kas plaanid palju treenida või lihtsalt töötada.

Kui plaanid hommikul jõutrenni teha, eelista lihaseid ehitavat valku. Sega võrdses osas kaerahelbeid, hakitud mandleid ning rosinaid ning piima ning söö seda enne treeningut.
Jõusaalist väljudes peaksid sööma veel 20 grammi valku, et kiirkäivitada lihastetaastamise protsessi. Söö näiteks väike kausitäis maitsestamata jogurtit või ricottajuustu.

Kui soovid kaalust alla võtta, siis suur tassitäis macchiatot siirupiga ei ole just parim hommikusöök. Küll aga sobib äratuseks hästi roheline tee, mis ei sisalda kaloreid, kuid sisaldab suures koguses antioksüdante. Keeda seejärel 1-2 muna ning söö ära kogu muna, mitte ainult munavalge. Lõpeta hommikusöök õuna või vaarikatega, siis suudad vahepalani end hästi tunda.

Kui tunned, et õhtusöögist tundub kõht veel täis olevat, siis selleks, et ainevahetust käigus hoida, peaksid alustama hommikut millegi kergemaga nagu puuvili, isegi kui tunned, et kõht on veel täis. Proovi edaspidi õhtusööki varem süüa, vähemalt 2-3 tundi enne magama jäämist, kaasa arvatud snäkid, siis on su kehal piisavalt aega hommikuks toitu ära seedida.

Plaanid hommikul teha vastupidavustreeningut, on lihaste peamine kütus süsivesikud. Söö tund enne treeningut, et kehal oleks energiat ning samal ajal ka aega söögikorda seedida. Kausitäis maitsestamata jogurtit, mille peale on pandud kaerahelbeid ning värskeid puuvilju või rosinaid, on sobiv hommikusöögi jaoks.

Ära unusta süsivesiku varusid ka pärast treeningut täitsa, süües poole tunni jooksul näiteks võileiba, sest siis on lihased kui käsn, mis imeb endasse kõik toitained.

Kavatsedes hilist lõunat sel päeval süüa, söö hommikusöögiks aeglaselt seeduvaid kiudaineid ning valku, siis ei lähe kõht tühjaks ja ei hakka korisema. Kausitäis maitsestamata jogurtit kiudaineterikka teraviljaga ning värsked või külmutatud marjad sinna juurde, ning peadki vastu hilise lõunani.

Hommikuse jooga harrastajad peaksid valima hommikusöögi vastavalt jooga intensiivsusele. Suuremat pingutust nõudev jooga nõuab ka tugevamat hommikusööki, samasugust, mida soovitatakse jõutreeningu korral. Kergema jooga puhul ei kuluta sa sama palju kaloreid, seepärast eelista puuvilja või midagi kergemat, mis ei muuda olemist raskeks.

Allikas: improveme.se