Loobu pudeliveest

Pudelivee tarbimine on kasvanud viimastel kümnenditel mitmekordselt. Selleks sõidab ka sadu transpordiautosid, et meie lauale tuua pudelivett näiteks Itaaliast või mujalt Euroopast. Eesti on aga täis puhast joogivett ning ka kraanist tuleb puhas vesi. See on tegelikult palju luksuslikum. Paku kaunist kannust, lisades sinna tsitruselisi, kurki, sidrunmelissi lehti, külmutatud marju või piparmündilehti. Maitsev, tervislik ning loodussõbralik.

Päästa elusid, vali öko-kohv

Kohvi tarbitakse maailmas suurtes kogustes. Enamikes kohviistandustes kasutatakse aga mürgiseid pestitsiite, mis mõjutavad nii inimeste tervist kui ka loodust. Üks neist ainestest on parakvaat, mille tõttu sureb igal aastal tuhandeid inimesi. Valides ökoloogilise kohvi, siis tea, et neid on kasvatatud mürgivabalt. Kui lisaks on tootel ka kiri Fairtrade, tähendab see, et töölised ning kasvatajad on saanud oma töö eest mõistlikku tasu.

Vali ökoloogiline alkohol

Ka alkoholi puhul on soovitav eelistada ökotoodet, sest viinamarjad on ühed enim keemiliste aintega pritsitud puuviljad ning mürkide jääke leidub ka veinis.

Allikas: naturskyddsforeningen.se