Mahetalu munad

Iga inimene vajab valku. Tänu sellele püsib kõht kauem täis, jaksu jagub kauemaks ja samuti aitab see kaasa ka treeningutel arenemisele. Munad on ideaalne toit, millest valku ammutada. Hommikune omlett on paljude lemmikuks saanud põhjusega, proovi sinagi.

Hapendatud toit

Võib-olla peaksid vanaema sünnipäeva lausa topeltportsu hapukapsaid tõstma? Loe rohkem siit: Hapendatud toiduga terveks: viis põhjust, miks rohkem hapukapsast süüa

Kookospiim

Kookospiim on heaks asenduseks nii jogurtitele kui ka koorele. Jälgi aga, et sa poes mõne lahjendatud variandi otsa ei satuks. Kookosrasv on mõõdukal tarbimisel su kehale kindlasti pigem kasulik kui kahjulik.

Rohusööda peal kasvanud loomade liha

Olgu selleks siis lammas, kits või veis, kui ta on kasvanud vabana aasa peal seal rõõmsalt rohtu süües, siis on tema liha sinu kehale kindlasti palju tervislikum kui mõne suurfarmi looma oma. Õnneliku looma liha sisaldab rohkem E-vitamiini, C-vitamiini, beetakaroteeni ja oomega-3 rasvhappeid.

Kontidest kokku keedetud puljong

Kui hakkad suppi valmistama, siis varu enne seda aega ka puljongi keetmiseks. Poest ostetud kuubik sisaldab lihtsalt suures koguses soola ja ei midagi kasulikku. Kui aga keedad oma puljongi ise, siis tõstad nii enda immuunsust kui ka aitad oma kehal edaspidi kõikvõimalike haiguste vastu võidelda.

Vinnutatud liha

Otsid tervislikku snäkki? Siis eelista vinnutatud liha. See on kõrge valgusisaldusega ja täidab hästi kõhtu. Samuti annab see sulle energiat.

Siseorganid

Loomade siseelundid on sageli sellised, mis panevad suurema osa inimestest nina kirtsutama. Tegelikult on aga nii neerudel, maksal ja ka südamel sinu kehale palju kasulikku anda. Need on lausa ühed parimad D-vitamiini allikad, mis on kasulikud nii ajule kui ka kõigile teistele keharakkudele.

Marjad

Miks on marjad kasulikud? Loe ise:

Maguskartul ehk bataat

Eestlane on alati olnud kartuliusku. Vahelduseks meie omale kollasele ja tavalisele kartulile võiksid aga proovida bataati. See sisaldab nii A-vitamiini, kaaliumit kui ka naatriumit. Need kolm tegelast on teevad su kehale pehme pai.

Rafineerimata kookosrasv

Kui kookospiim on hea asendus jogurtile, siis praadimiseks võiksid eelistada rafineerimata kookosrasva. See annab toitudele hea maitse ning mõjub ka su kehale seejuures hästi. Kusjuures - kui seda nahale määrida, siis muutub ka see siidiselt pehmeks!

Allikas: Dummies