Siin on mõned soovitused, kuidas planeerida tervislikku toidukorda mõnede nutikate ostu- ja toiduvalmistamise nippide abil. Koosta igakuise planeerimise ja ostude tarvis eelarve. See on hea harjumus, mis aitab määratleda, kui palju raha igas kuus toidu peale kulub. Kui jagad rahasumma neljaks, aitab see aru saada, kui palju raha kulub toidule iga nädal.

Enne kauplusesse minekut valmista ette ostunimekiri vajaminevatest toiduainetest. Ülejäänud raha võib panna kõrvale toiduga mitte seotud esemete ostmiseks. Esimesena kasuta toiduvalmistamisel ära olemasolevad toiduained, toitude ülejäägid tarbi ära nädala jooksul.

Pühenda veidi aega ostunimekirja ja eelarve ülevaatamisele, et teha kindlaks, kas need ikka on plaanidega kooskõlas. Planeeri oma menüü toidupüramiidi põhimõtete järgi. Kaupluses siirdu esmalt tervisliku toitumise põhitoiduainete, nagu näiteks köögiviljade, värskete saaduste, kala, liha ja piimatoodete juurde. See ei lase sul ostukorvi rämpstoiduga täita. Kauplustes otsi pilguga ülemisi ja alumisi riiuleid, kuna vastupidiselt kalli hinnaga toidukaupadele, mis paigutatakse silmade kõrgusele, on madalama hinnaga kaubad tavaliselt just üles või alla paigutatud.

Värskeid puu- ja aedvilju osta pakitult, mitte tükikaupa. Nii on palju kasulikum ja eelarvesäästlikum. Etteplaneerimise juures on oluline silmas pidada ka külmkapi suurust. Kuigi vastvalminud toit on tore, ei pruugi see alati võimalik olla. Kui aega on, valmista mõnda toitu suuremas koguses ning aseta seejärel kolm või neli portsjonit sügavkülmikusse teiseks korraks kasutamiseks. Planeeri toitude valmistamiseks tervislikke toiduvalmistamise meetodeid nagu vokkimine, aurutamine, hautamine, moorimine ja ahjus küpsetamine. Nende meetoditega annad toidule oluliselt parema maitse ning samas on tegemist suurepäraste võimalustega valmistada tervislikku toitu.

Kui oled juba kord kindlaks määranud, et tervisliku toidu planeerimine toimub iga kuu alguses osana igapäevasest rutiinist, avastad pea, et sellest saab loomulik osa sinu igapäevaelust. Lõpuks kujuneb küllastunud rasvadest ja ebatervislikest koostisosadest pungil valmistoitude asemel välja terve rida koduseid roogasid, mida on lihtne ette valmistada ja ka valmis teha.

Allikas: www.diethealthclub.com