Vastust on lihtne: ma söön (sõin) rohkem või sama palju, kui mu keha ära kulutas — kaalulangus ei sõltu trennist, vaid eelkõige ikkagi toitumisest.

Kuidas on võimalik nii palju süüa?

Esiteks, ma olengi suure isuga ja ma armastan süüa. Teiseks, kui teha trenni, siis söögiisu suureneb ja see on HEA — see on organismi loomulik reaktsioon koormusele, kas pole? Kolmandaks, ega see nüüd nii palju ka ei olnud. Ma ei ole Ryan Hall, kes kulutab päevas 3000-4000 lisakalorit ning kellel võib-olla tõesti nende tagasisöömisega probleeme tekib.

Muidugi meeldib mulle, et ma saan tänu aktiivsele eluviisile “palju” süüa, kuid kaalulangetamine ei ole juba ammu minu jaoks põhjus, miks üldse trenni teha. Sport annab mulle nii palju juurde ning tänu sellele olen igas mõttes parem inimene.

Ja kes nüüd ütleb, et “OK, siis pole ju trenni üldse mõtet teha, kui see mind ei aita!”, see on minu meelest väga valel teel. Tänu trennile kiirendad oma ainevahetust ja eriti kui teed jõutrenni, siis põletad puhkeasendis tänu oma musklitele rohkem energiat kui keegi teine, kes ei liiguta lillegi.

Peale selle on sportlik eluviis ju eelkõige meie tulevikku silmas pidades oluline. Jah, noores eas võid olla küll terve, kuid vanemaks saada hakkavad paljusid meist kimbutama erinevad haigused. MINA tahan küll kunagi olla äge vanaema oma lastelastele, kes jõuab nendega sportlikke mänge mängida ning ei hakka iga liigutuse peale ähkima ja puhkima.

Mõelge rohkem oma tervisele, mitte oma kaalule — see oleks minu soovitus kõigile naistele (ka saledatele naistele), kes alustavad aktiivsema eluviisiga. Ja loomulikult NAUTIGE seda teekonda!

Artikli lõpetuseks tahaksin veel kõigile meelde tuletada, et ma ei ole arst, toitumisnõustaja ega eratreener. Nii oma blogis kui minu kirjutatud artiklites kajastan OMA kogemusi ning mõtteid tervisliku eluviisi teemal. Kahjuks või õnneks oleme me kõik erinevad ning see, mis töötab minu puhul, ei pruugi olla sobivaim lahendus Sinu jaoks!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.