Isikliku kõhu peal olevate rullikeste kaotamine on muidugi samuti tähtis ja üllas eesmärk, kuid treeningblogi pidamine võiks inspireerida neid, kellel on veidi motivatsiooni puudu.

Iseennast utsitan sellega, et ma ei tohi esiteks treenerit alt vedada, kuigi mul ei ole tema ees mingit kohustust. Aga kuna Siim (treener) on mulle treeningkava välja mõeldes ja toitumiskava koostades aega kulutanud, siis oleks pisut alatu, kui ma sellest kinni ei peaks. Vähemalt toimib see motivatsioonina.

Teine motivaator on see, et ma olen just võtnud ette kolmekuise väljakutse programmi. Kui ma seda täies mahus ja nii nagu peab ära ei tee, siis kukuks justkui ka väljakutse läbi. Seda ei saa ometi lasta juhtuda.

Kolmas motivaator on kerge kohusetunne iseenda ees — võiks ju ikka korralikult teha. Kui ma korralikult ei tee ja tubli ei ole, siis tulemusi ei saavuta.

Neljas ja ilmselt kõige mõjusam motivaator on see, et kui ma kõike korralikult ära ei tee, vean ma alt endale kaasa elajaid. Nagu ma mainisin, on nii mõnigi kolleeg võtnud eesmärgi näiteks vähem pirukaid süüa või uuesti trenni alustada. Nädala alguses säras LP peatoimetaja Ingrid Veidenberg, kes on ka mu toimetuse „pinginaaber”, et tema käis nädalavahetusel suusatamas ja et väga mõnus oli. Minu ettevõtmine kannustas teda liigutama hakkama. Reede hommikul teatas ta mulle, et võttis uuesti ühendust oma treeneriga ja plaanib jälle regulaarselt spordiklubis käima hakata.

Lugeja Eneli kirjutas, et alustas uusaastalubaduse täitmisega 5. jaanuaril, pärast mitu kuud hoovõtmist. Väga lühikese ajaga on ta juba näinud ja tundnud tulemust.

Selline tagasiside on kinnitus, et pean kindlasti järjepidevuse säilitama. Üks hull ees, teised järel — miks ka mitte, kui lõpptulemusena on mitu inimest rõõmsamad ja roosamad.

Järgmisel nädalal plaanin kirjutada tähelepanekutest, mis spordiklubis ja jõusaalis teinud olen. Nii palju võin öelda, et tegemist on kireva paralleeluniversumiga. Ja see on vaid kuu ajaga väga omaks saanud.

Senikaua trotsin libedaid tänavaid ja naudin lihasvalu, mida treeningkava muutmine kaasa toob. Natuke tahaks ropendada ka vahepeal, kuid see on kõik osa lõbust.

Hea lugeja, kas oled võtnud uuel aastal ette mõne tervisliku eesmärgi? Hakkasid uuesti trenni tegema? Kirjuta mulle ave.tampere@epl.ee ja jaga muljeid-mõtteid!

Vaata lisaks LP digilehest!