Seega võtsin vastu Reval Spordi pakkumise teha läbi nende kolmekuune „väljakutse programm”.

Koos Reval Spordi personaaltreeneriga panime paika eesmärgid, toitumiskava ja treeningukava. Treener on kolme kuu jooksul toeks ja aitab püstitatud eesmärgini jõuda.

Minu eesmärk: jõudu ja jaksu juurde ning voldikesed-sangad minema.

Peale vaadates võiks öelda, et iseenesest pole mu füüsilisel vormil viga midagi, kuid koormuskatse rääkis midagi muud. Olen võhmaskaalal ikka alumises otsas. Tõsi, täiesti hukas ei ole, kuid parandamisruumi on pea terve skaala jagu. Eesmärk ei ole kaalu langetamine, vaid hoopis keha rasvaprotsendi vähendamine ja tugevamad lihased. Üldisele tervisele mõjuvad sellised asjad hästi, sest näiteks kõrgemasse ikka jõudes on sisemine rasv üks ohtlikke terviseriske. Ka „pealtnäha täitsa normaalkaalus” inimeses on tihtipeale peidus rasva, mida saab vähendada õige toitumise ja füüsilise koormusega.

Olen praeguseks kätte saanud oma toitumiskava ja koos treeneriga käinud läbi ka treeningukava põhiosa.

Esimesed emotsioonid

Toitumiskava vaadates oli esimene mõte: kuidas ma nii palju sööma hakkan? 1900 kilokalorit päevas ei tundu just suur kogus, kuid kui ma kõik õhtusöögiks väljamõõdetu taldrikule panin, oli seal päris korralik kuhi. Sellest suurema osa suutsin hävitada, kuid kolmandik jäi järele. Hommikusöögiks ette nähtud pudrust, kahest munast, piimast ja puuviljast sõin ära pudru (munad olid kodus otsa saanud) ja hiljem tööle jõudes puuvilja. Kõht oli väga täis. Üks kaasvõitleja julgustas ja lohutas, et kui koormus korralikult üles läheb, tekib ka isu. Elame, näeme.

Esimesest trennist, mis oli pigem sissejuhatus kui täispikk trenn, annab tagapool end igatahes tunda. Ma ennustan üle keskmise suurt valu. No pain no gain?

Järgmine nädal, arvan, saab olema valulik. Kuid kes teab — äkki viitsib mõni teinegi patoloogiline töönarkomaan minuga koos oma tervise ja enesetunde jaoks väljakutse vastu võtta?

Projektile pani toetava õla alla Nike. Vaata videost, kuidas käisime Nike esinduspoes uurimas, mis on oluline treeninguriiete valimisel ja näitame mõnda võimalikku komplekti harrastussportlastele.

Projektile aitavad kaasa Nike ja Reval Sport. Aitäh!

Loe järgmisi episoode treeningpäevikust LP digilehest!