Mediteeri

Meditatsioon ja hingamisharjutused aitavad su päevale rahuliku ja lõõgastava alguse panna. Selle asemel, et esimese asnaja oma meilboks avada või Facebookis skrollida, võta paar minutit, et rahulikult istuda, sügavalt hingata, mediteerida, vaikust nautida ja uut päeva tervitada. Sul on terve päev jooksmist ja asjaajamist ees, nii et need paar rahulikku minutit kohe varahommikul kuluvad vägagi ära, et suudaksid oma fookuse, energia ja optimismi õigetesse kohtadesse suunata.

Ole tänulik

“Kui ainus palve, mis su huulilt kunagi kõlanud on, on “aitäh”, siis sellest piisabki,“ — Meister Eckhart

Alusta päeva meenutades kõike, mille eest sa tänulik oled. Kui teed seda kohe hommikul, alustad päeva hea tujuga ning märkad järgneva 12 tunni jooksul rohkem kõike head ja ilusat, mis su elus toimub. Samuti aitab see sul muutustega paremini toime tulla ja draamadest jagu saada.

Sea endale eesmärk

Või veel parem — kolm eesmärki. Tee seda enne kõikide teiste asjatoimetustega alustamist. Mõtle läbi, mida tahad täna saavutada ja sea need prioriteediks. Kui oled kohe varakult oma eesmärkid paika pannud, oled terve päeva motiveeritud ja töötad innuga selle nimel, et need täita. Tulemuseks on produktiivne ja edukas päev.

Tee päevaplaan

Samal ajal pane paika oma päevaplaan. Jäta endale iga töö jaoks piisavalt aega, et oleks võimalik ka paratamatult ette tulevaid tulekahjusid kustutada. Planeeri sisse ka puhkehetked, et suudaksid end korra rutiinist välja rebida, mõtteid puhastada ja siis täie paueriga edasi kütta.

Joo vett

Su keha ärkab veepuuduses, nii et on äärmiselt oluline, et kohe hommikul vedelikku tarbiks. Parim veel, kui suurema osa oma päevasest veevajadusest kataksid hommikupoolses vööndis, et sisse joodud vedelikul oleks võimalik su keha toksiinidest puhtaks pesta — tulemus on see, et näljatunne väheneb ja sul ei teki peavalusid.

Venita

Ilmselt oled märganud, et kui end voodist välja ajad, on keha kange. Kuigi see ei ole eriti lihtne, püüa siis oma hommikusse rutiini mõned venitusharjutused sisse seada. Hommikused venitusharjutused suurendavad paindlikkust, aktiveerivad vereringet, vähendavad stressi ning parandavad rühti.

Kuula muusikat

Lemmikmuusika äratab su üles ja täidab terveks päevaks hea tuju ja mõnusa energiaga. Muusika tõstab tuju ning aitab sul oma emotsioone paremini reguleerida, tõstab motivatsiooni, annab jõudu edasi töötada ning õhtu lõpetuseks toob parema une ka.

Naerata

Naerata endale vannitoapeeglist ka siis, kui tegelikult ei ole üldse tuju naeratada. Julgusta end olema positiivne, vaata endale silma, naerata siiralt ja sügavalt. Muide, kas teadsid, et inimesed, kes rohkem naeratavad, paistavad teistele usaldusväärsemad ja neist saavad ka parimad juhid?

Korista

Pane mustad nõud kraanikaussi või nõudepesumasinasse, must pesu pesumasinasse ja korja praht põrandalt ära. Tee tuba korda, et sul oleks mõnus ja hea pärast pikka tööpäeva väsinuna uksest sisse astuda. Segadus ja korralagedus ei lase sul olulistele ülesannetele keskenduda, sa neäd ainult segadust ja su kuklas tiksub pidevalt, et peaksid selle ära koristama. Ja sa ju tead, kui mõnus on tulla koju, kui kodu on korras ja puhas.

Tee kõige raskem ülesanne ära

Tundub mugavam kõigepealt lihtsad ülesanded ära lahendada ja siis keerulisemate kallale asuda, aga tegelikult annab sulle kõige suurema eduelamuse ja paueri just see, kui teed kõige vastikuma ja tüütuma ülesande kõigepealt. Siis on see jalust ära, sa ei pea selle peale enam mõtlema ning sellest saadud hea energia aitab sul järgmised asjad justkui lennates korda saata.

Allikas: Power of positivity