1. Minu väärtuse määran mina ise!
Kui lased teiste sõnadel või tegudel endale naha alla pugeda, tõmbavad need su lõpuks nii tühjaks, et sa ei suudagi püsti tagasi tõusta. Teiste peale lootma jäämine, et nemad su enesehinnangut tõstaks, lõppeb alati pettumusega.

2. Minus on rohkem peidus kui ainult mu eksimused.
Tänapäeva maailmas hinnatakse saavutusi ja produktiivsust kõrgemalt kui iseloomu ja moraali. Seetõttu on meil madala enesehinnangu epideemia — vaid väga vähesed suudavad taevasse püstitatud eesmärkideni jõuda ja neile võimatutele ootustele vastata, mis ühiskond seadnud on. Pea meeles, et sinu tegelik väärtus on sinu headuses, kaastundes ja lahkuses, mida sa maailmaga jagad — neid ei saa sinult keegi ära võtta ja need on palju tähtsamad kui mõni väike aps.

3. Mu süda näitab mulle õige tee kätte.
Alati küll nii ei tundu, aga tegelikult on mul iga kell võimalik valida, kuhu ma tahan minna ja kelleks ma tahan saada. Sa ei pea olema see keegi, kelle kuvandi sa ise oled oma pähe loonud või veel hullem — vastama kellegi teise ettekujutlusele sinust. Ära lase teistel teha otsuseid, mille langetamine kuulub ainult su südamele.

4. Ma lasen minevikul minna ja tervitan tulevikku.
Selleks, et endasse uskuda, on vaja hetkes elada. Sa lood ainult praeguseid hetki, seega minevikus sobramine või taga nutmine ei anna su praegusele hetkele mitte midagi juurde. Lepi sellega, et need hetked on olnud, nad on sulle palju õpetanud, aga nüüd võta omaks need uued tunnid, päevad ja aastad ning tervita neid rõõmsalt ja optimistlikult.

5. Ma saavutan oma eesmärgid!
Nii paljud inimesed loobuvad üritamast, sest on veendunud, et nad ei jõua kunagi soovitud sihile. Paljud annavad alla just hetk enne seda, kui loodetud läbimurre oleks tulnud. Ära sina ole selline — sa suudad saada seda, mida unistad!

6. Ma ei võrdle end kellegagi.
Võrdlemine tapab kõik unistused ja eneseusu. Tegelikult ei ole mingit vahet, mida keegi ütleb või arvab — tähtis on see, et püsiksid oma rajal ja liiguksid oma eesmärgi poole enda valitud kiirusega.

7. Stress ei võta minu üle võimust!
Kui tunned, et kõik hakkab üle jõu käima, tuleb korraks aeg maha võtta ja lihtsalt rahulikult sisse ja välja hingata. Kui vaja, otsi abi, aga ära võta omaks mõtet, et ma olen nüüd stressis ja kõik võibki olla täiega nõme.

8. Ma ei peagi täiuslik olema.
Täiuslikkust ei ole olemas. See on lihtsalt mingi kontseptsioon, mille keegi on välja mõelnud, et me püsiks pidevas edasiliikumises — rahulolu olevat ju paigalseis. Vaata peeglisse ja ütle endale, et sa juba oledki suurepärane, kõige õigem ja kõige parem sina ise!

9. Võtan ühe sammu korraga.
Mis on esimene asi, mida ma kohe täna saan teha selleks, et oma eesmärgile lähemale jõuda? Iga muutus võtab aega ja nõuab tööd, nii et ära heitu, kui iga samm suurt edu ei too. Sa oled ikkagi midagi teinud, et edeneda.

10. Ma usaldan iseennast!
Kui sa ise ennast ei usu ega usalda, ei jõua sa mitte kuhugi, nii et ära luba kahtlejatel võita! Kuula oma sisetunnet ja häält, mis sinuga räägib — sa ise tead kõige paremini, mis sulle hea on ja mis toimib.

Allikas: Power of positivity