Need 11 käitumisviisi rikuvad su võimalused:

1. Lükkad pidevalt töid edasi

Kui palju kordi on juhtunud see, et sul on töö tegemata, mille tähtaeg koputab uksele, sina aga teed teleka ees viietunnise seriaalimaratoni ning tunned pärast tohutuid süümekaid? Mida rohkem süümekad piinavad, seda vähem tunned soovi härjal sarvist haarata, seda kaugemale tulevikku oma kohustuste täitmist lükkad. Ja lõpuks viskad kiiruga valmis mingi töö, millega sa ise üldse rahul ei ole ja tõenäoliselt su ülemus ka mitte.

2. Kõik või mitte midagi

Väldid raskeid ülesandeid, sest ei ole valmis leppima vähema kui parima tulemusega ja tead, et selle töö puhul sul perfektsus nagunii ei õnnestu. Võtad ülikoolis aineid, millest saab end lihtsa vaevaga läbi libistada ja hea hinne saada. Paljud su valikud on sõltuvad sellest, kas sa oled selles ülesandes parim või mitte, sest sa kardad ebaõnnestumist. Nii aga jätad paljud fantastilised võimalused õppida ja areneda lihtsalt kasutamata.

3. Pakid päevakava tihedalt täis

Edukas inimene on sinu jaoks see, kes on pidevalt tagajalgadel, kellel on alati käsil 100 projekti ja kes tormab ühelt kohtumiselt teisele. Sa ei tea või ei usu seda, et taolise elutempoga inimesed on tegelikult läbipõlenud, stressis ja ülekoormatud. Liiga tiheda graafiku puhul ei jää sul ühegi asja korralikuks lõpetamiseks piisavalt aega ning iga töö saab olema poolik või ebapiisav.

4. Süüdistad oma ebaedus kõiki teisi

Süsteem, olukord, inimesed, ehitised ja ilm on süüdi selles, et sa ei ole edu saavutanud. Oma vigu sa ei näe, näitad näpuga ainult teistele. Sel moel ei suuda sa ka oma vigadest õppida ja kordad neid üha uuesti ja uuesti.

5. Planeerid ainult tulevikku, unustades oleviku

Kui sead endale väga kauge eesmärgi, tundub see sulle juba algusest peale tegelikult võimatu, nii et sa pingutad minimaalselt, et sinnani jõuda. Unustades, et sa elad täna, siin ja praegu ja see aeg loeb ka. Sa ei saa õnnelikuks 15 aasta pärast, kui sul on oma maja ja ilus auto, sa võid õnnelik olla ka nüüd! Selleks, et suurte eesmärkideni jõuda, asu nende poole teele sammhaaval ja tähista igat suuremat õnnestumist, mis su lõppsihtmärgile lähemale viib.

6. Kahtled oma võimekuses

Kui sa iseendasse ei usu, ei olegi sul võimalik oma eesmärkideni jõuda. Enesekindlus on võti ületamaks ka neid takistusi, mille ületamiseks sul tehnilisi oskusi või teadmisi tegelikult ei ole. Enesekindluse puudumine aga võtab sult võimaluse vallutada ka neid mägesid, mis sulle tegelikult täiesti jõukohased oleks.

7. Ei puhka välja

Keskendumisvõime, väsimus ja tähelepanu saavad suure löögi, kui sa pole korralikult välja puhanud. Vähem kui 8 tundi ööpäevas ei ole piisav! Edu tagab see, kui lähened oma ülesannetele väljapuhanu ja värskena.

8. Enne lõbu, siis töö

Inimesed, kes peidavad ennast netišopingumaailma, konsoolimängudesse või seriaalidesse, vältides sellega tööle hakkamist, suhtuvad töösse kui millessegi, mis põhjustab neile suurt kannatust ja valu. See ongi nii, kui asju edasi lükkad ja õigel ajal ära ei tee. Tähtaegadest kinni pidades jääb aga piisavalt aega nii une, lõbu kui muude tegevuste jaoks.

9. Kartus riskida

Hirm uute asjade katsetamise ees, sest sa ei tea, kuhu need sind välja viivad, hoiab sind sinu oma väikeses kastikeses ja ei lase sul elus mitte midagi saavutada. Kes ei riski, see šampust ei joo — tead ju küll seda ütlust!

10. Ei hoolitse enda eest

See, kuidas sa riides käid, peegeldab su sisetunnet. Kui sul on seljas räpased, väljaveninud või lohakad riided, jätadki lohaka ja laisa mulje ja inimesed arvavad, et sind lihtsalt ei huvita. Miks siis peaksid nemad sinu peale oma aega raiskama?

11. Oled ebaviisakas

Ebaviisakus ja ülbus on meie oma valik. Sa saad alati ise otsustada, kuidas sa mingis situatsioonis käitud — kas sõimad teenindajal näo täis, kui ta su tellimuse sassi ajas, või suhtud temasse viisakalt ja lugupidamisega. Ülbitsemisega lükkad aga kõik inimesed endast eeemale, sest nad kas kardavad sind või lihtsalt ei taha sinuga tegemist teha. Edu sa niimoodi igal juhul ei saavuta!