Raamatu “Momentum” autor Michael McQueen väidab, et päeva esimesed kümme minutit on väga olulised ja telefoni kontrollimine kujundab kogu sinu ülejäänud päeva. “Paljud inimesed tegutsevad autopiloodil, mistõttu nad haaravad telefoni harjumusest, aga see tähendab, et nad alustavad oma päeva juba mõnele uudisele või teatele reageerides,” ütles ta. Teiste sõnadega, juba esimesest minutist alates juhib keegi teine sinu päeva kulgu.

Endine Google’i töötaja ja nüüdne häälekas tehnikatööstuse kriitik Tristan Harris on öelnud: “Tehnoloogia kaaperdab teie mõtteid.” Väga oluline on jälgida, kuidas tehnoloogia inimeste igapäevast rutiini mõjutab. “Kui ärkad hommikul üles ja kontrollid telefonist esimese asjana öö jooksul saadetud teateid, pead juba kohe keskenduma kõigile asjadele, millest vahepeal ilma oled jäänud.”

Seda teooriat toetab Suurbritannias läbi viidud uuring, mille käigus teadlased leidsid, et pidev telefoni näppimine ja sinna saabuvad teated mõjutavad sinu aju ning süvendavad ärevushäireid. “Leidsime väga tugeva sideme tõuketeadete ja enese survestamise vahel,” tunnistasid nad. E-postkasti kontrollimine varahommikul või hoopis hilisõhtul süvendab seda veelgi.

Mis on selle kõige sügavam mõte? E-mailid, sõnumid ja Instagrami teated võivad oodata. Kui paned telefoni ära, lähed duši alla ja sätid end seejärel ka algavaks päevaks valmis, stressad vähem ja omad suuremat kontrolli oma elu üle.

Allikas: MyDomaine