Sind haarab määratu hulk negatiivseid emotsioone, ometi armastad teda ikka veel. Sa ei kujuta elu ilma temata ette, tema aga anub andestust. Kas anda talle võimalus või lahkuda? Püüad selgusele jõuda, kas tasub ikka teie liitu päästa. Sa mõtled endale, oma lastele, perekonnale. Ükskõik millise otsuse sa ka langetad, nõuab see sinult igal juhul julgust.

Kui otsustad andestada, pead end tagasi hoidma, et talle mitte etteheiteid teha. Kui otsustad lahutada, toimub teie elus revolutsioon. Võib-olla jääd esimest korda pärast pikki aastaid üksinda. Tunned, et oled kaotamas iseennast. Enne kui otsustad, mõtle hoolega järele.


Jah

Kui te mõlemad suudate loo lukku panna ega pöördu enam selle juurde tagasi

Truudusetust võib andestada, kuid seda unustada on võimatu. Just seetõttu on keeruline suhteid taastada. Kui tahad anda oma liidule uue võimaluse, saa võitu soovist kätte maksta ning ära heida partnerile juhtunut ette. See nõuab sinult suurt mehisust, ometi on see võimalik. Rääkige üksainus kord kõik selgeks ning ärge pöörduge enam kunagi selle juurde tagasi.

Ära kasuta truudusemurdmist argumendina tülides. See on kõige raskem ülesanne. Mitte mingil tingimusel ei tohi juhtunut meenutada. Isegi kui oled maruvihane, hoia keel hammaste taga. Mees ei pea end pidevalt süüdistama.

Ära kunagi küsitle teda selle kohta. Tahaksid nii väga detaile teada… Kui sa ei tea, kes „see naine” oli, ära uuri. Etteheited — ka pärast pikki aastaid — tirivad haava uuesti lahti. Isegi siis, kui su mees vannub, et sina oled kõigist parem, lähevad ta mõtted sel juhul ikkagi tolle teise juurde. Seega, ära analüüsi. Veena ennast, et see kõik on möödanik. Ela nii, nagu poleks midagi juhtunud.

Ära maksa kätte. Kas sa arvad, et kui olete tasa, hakkab sul kergem? Kahjuks ei hakka. Murdnud kättemaksuihast truudust, hakkad tundma vastikust iseenda vastu. Kui tahad oma suhted taastada, ole sellest üle.

Ei

Kui te teete seda laste pärast

Sa tunned küll, et ei suuda unustada seda, mis ta sulle teinud on, ometi kavatsed talle laste pärast andestada. Sa ei taha, et perekond laguneks. Arvad, et kõik laabub kuidagimoodi… Kas sa aga üldse mõistad, et nii põhjustad kaks korda suuremat kahju? Esiteks ignoreerid sa oma isiklikke tundeid, teiseks sunnid end tegema seda, mida ei tahaks.

Hakkad alateadlikult lapsi süüdistama. Sõltumata sellest, kuidas elu läheb, tunned alati, et ohverdasid end. Seetõttu tekib ajapikku su hinges mäss. Sa hakkad (loomulikult alateadvuses) lapsi oma saatuses süüdistama. Seejärel aga asud neilt kompensatsiooni ootama (näiteks hoolitsust). Pahatihti haarab sind ka õelus (kuigi sa ei taipa, kust see pärit on).

Nad tunnevad, et midagi on viltu. Lapsed saavad suurepäraselt aru, kui nende vanemate vahel on arusaamatused. Nad on tunnete baromeetriks. Nad saavad aru isegi siis, kui sa üritad jätta muljet, et kõik on hästi. Nad muutuvad kapriissemaks, hinded lähevad halvemaks. Pinges elu ei tule kellelegi kasuks. Kui sa tõesti tahad midagi oma laste heaks teha, siis ole iseenda vastu aus. Kui tunned, et tahad minna, siis mine. Selgita lastele, et vanemad lähevad lahku, kuid isa jääb neile alati isaks.

Jah Kui sa suudad teda jälle usaldada

Truudusemurdmine on eelkõige petetud usaldus. See, keda sa usaldasid, keda armastasid, pettis sind. Usaldus on aga igasuguste suhete alus. Kui sa tahad, et kõik taas laabuks, tuleb üritada teda uuesti usaldada. Ära kiirusta sündmusi, anna endale aega. Õpi ennast vaos hoidma, kui ta tööasjus ära peab sõitma või ammuse tuttavaga lõunale läheb. Muidu ei tule sellest midagi välja.

Ürita mitte kontrollida ega nuhkida. Sul on õigus nõuda temalt rohkem kui varem. Ta ei õigustanud sinu usaldust ning peab nüüd tegema kõik, et sa võiksid taas rahulik olla. Jälgi ta käitumist. Kui sulle midagi ei meeldi, ära luura ta järel, ütle talle lihtsalt seda. Sobrades tema asjades, tunned end halvasti, ometi pole see sina, kes süüdi on. Sul on õigus olla kahtlustav, milleks aga peaksid end ise süüdi tundma? Kui see talle tõesti tähtis on, siis teeb ta kõik, et sa suudaksid teda uuesti usaldada.

Pea meeles, sina oled talle kõige tähtsam inimene. Püüa juhtunust distantseeruda. Ära kunagi võrdle ennast mehe armukesega ja ära mõtle, et tema on millegi poolest sinust parem. See kõik ei olnud sinu süü. Sina olid ja jääd mehe jaoks kõige tähtsamaks. Kui tahad seda temalt sagedamini kuulda, ütle talle. Seleta, et tahad tunda end ihaldatuna ja armastatuna. Tal tuleb asuda uuesti sinu pärast võitlema.

Ei

Kui suhted olid halvenenud juba enne petmist.

Kuigi sa seda mitte kunagi endale ei tunnistanud, tundsid ometi, et varem või hiljem see juhtub. Juba pikemat aega polnud teie suhted enam sellised, nagu sa oleksid soovinud. Olid kas tülid või siis hoopis vaikus. Kuigi mees mõistab, et on süüdi ning kahetseb, võiksid ehk siiski mõelda, kas ikka tõepoolest on tarvis päästa seda, mis juba enne truudusetuse ilmsikstulekut kustunud oli.

Edasi läheb veelgi halvemaks. Tema meelest murdis ta sellepärast truudust, et teie vahel oli midagi viltu. Ning ta õigustab sellega oma käitumist. Sina aga lisad petmise tema pattude registrisse. Mõtle hoolega järele — kas olukord pole mitte selline, et varem mõtlesid sa tõsiselt lahkuminekust, nüüd aga, kus näed, et mees tõmbab ka teisi naisi ligi, tahad püsida konkurentsis. See aga on üsna halb põhjus kokku jäämiseks.

Võitle oma õnne ja tuleviku eest. Võib-olla kõlab see julmalt, kuid su mees on sulle teene osutanud. Tema käitumine aitab sul lahkuda. Kas sa tõesti tahad raisata aega selleks, et elada koos inimesega, kes ei tee sind õnnelikuks? Püüa plussid ja miinused tasakaalu viia ja mine oma teed. Hoolitse enda eest!

Jah

Kui sa tunned, et ei suuda veel minna

Ühelt poolt tunned kibedust ja solvumist, teisalt ei suuda sa ette kujutada, et peaksid temast lahkuma. Võib-olla polnud te enne juhtunut emotsionaalselt küpsed, võib-olla ei luba seda majanduslik olukord. Pole tähtis, mis on põhjus. Kui sa pole valmis, ära ennast vägisi sunni. Hetkel oled sina kõige tähtsam ning iseendast peadki kõigepealt mõtlema.

Enne kui otsustad, palu abi. Kui sa pole eneses kindel ega suuda otsustada, räägi kellegagi, keda usaldad. Usaldusalune ei otsusta sinu eest, kuid te saate üheskoos olukorrale kõrvalt vaadata.

Valmistu lahkumiseks. Kas jäid temaga, kuna sõltud temast materiaalselt? Püüa siis võimalikult kiiresti iseseisvaks saada. Tõsta oma kvalifikatsiooni, leia töö, palu perelt toetust. Selline olukord on sinu jaoks suur stress ning sellesse seisundisse ei tohi liiga kauaks jääda.

Ei

Kui ta keeldub oma truudusetust tunnistamast

Tuleta meelde, mis oli sinu jaoks valusam, kas see, et ta pettis või see, et ta eitab juhtunut. Loomulikult ei õigusta süü tunnistamine truudusetust. Ometi näitab see, et su partneril on süümepiinad ning ta tunneb end halvasti. See on põhjus, mis aitab suhteid taas üles ehitada. Ilma selleta pole andestamisel mingit mõtet.

Sa ei saa teda enam usaldada. Ta valetab lausa avalikult. Kas sa tõesti suudad teda veel usaldada? Jutt ei käi üksnes truudusetusest või teistest naistest. See puudutab finantse, lapsi, olmet… Sa ei suuda elada koos sellega, keda pidevalt kahtlustad halbades kavatsustes. Partner peab olema sinu sõber, tõeline sõber ei valeta aga kunagi.

Ta pole huvitatud normaalsetest suhetest. Kui mees on viimseni eitanud oma truudusetust, tähendab, et ta ei kavatsenudki sellest rääkida. Tema isiklik moraalikoodeks ei pea seda tegu mitte millekski häbiväärseks. Võimalusi, et see kõik ei kordu, on minimaalselt. Seega, ära usu teda, nii säästad oma närve. Sa väärid meest, kes armastab üksnes sind ning on sinu vastu aus.